Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου

ένα εξελιγμένης τεχνολογίας απορριμματοφόρο και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «Ανακύκλωση 2020», που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση της ανακύκλωσης σ’ όλη την Αττική.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου αφού καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο εξοπλισμό τονίζοντας ότι, οι πολίτες του Ασπρόπυργου είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αυτή την σύγχρονη προσπάθεια ανακύκλωσης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος. Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Ασπροπύργου και θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά και τα καταστήματα της πόλης.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σήμερα είναι μια χαρούμενη μέρα για τον Ασπρόπυργο, γιατί η αγαστή και ειλικρινής συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχει αποτέλεσμα. Σήμερα παραδίδεται στο Δήμο μας ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των οργανικών αποβλήτων, καφέ κάδοι για τα βιοαπόβλητα και μικροί κάδοι για ανακύκλωση σε εσωτερικούς χώρους.

Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανακύκλωση από την Περιφέρεια Αττικής και θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Εάν από σήμερα, δεν δώσουμε την πρέπουσα προσοχή στην ανακύκλωση, δε θα πετύχουμε τους στόχους, που μας έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Περιφέρεια και φυσικά ο ΕΣΔΝΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει επιτέλους για την ανακύκλωση στην Αττική. Αυτή η συνεργασία βρίσκεται σε πρώτο στάδιο, και φυσικά και εμείς ως Δήμος θα πράξουμε όλα τα απαραίτητα για να έχει επιτυχία.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Περιφερειάρχη, τον κ. Πατούλη, γι’ αυτήν την προσπάθεια που κάνει για ολόκληρη την Αττική, καθώς και για την πόλη μας τον Ασπρόπυργο, μιας πόλης που γνωρίζει το πρόβλημα των αποβλήτων, διότι γειτνιάζει με την χωματερή, του ΧΥΤΑ Φυλής, και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να τοποθετούμε όλα τα σκουπίδια σε ένα σημείο, ανεπεξέργαστα ! Είναι σίγουρο ότι όλοι μαζί στον Ασπρόπυργο θα καταφέρουμε όχι μόνο να πετύχουμε τον στόχο, αλλά να πάμε και ακόμα πιο ψηλά, γιατί πρέπει να πιστέψουμε επιτέλους πως η ορθή ανακύκλωση είναι θέμα διαβίωσης σ’ ένα περιβάλλον υγείας για εμάς και τα παιδιά μας.»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης από την πλευρά του ανέφερε: «Η σημερινή παράδοση είναι σημαντική, για πολλούς λόγους, γιατί αφορά το περιβάλλον και την υγεία των συμπολιτών μας, και των παιδιών μας. Ήδη η Αττική έχει ξεκινήσει την σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σήμερα λοιπόν παραδίδουμε ένα από τα πιο σύγχρονα απορριμματοφόρα που κυκλοφορούν, διότι ταυτοχρόνως απολυμαίνουν και καθαρίζουν, μόλις αδειάσουν οι καφέ κάδοι. Είναι σίγουρο ότι για όλα αυτά χρειάζεται και η συμμετοχή του πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μελετίου, παλιός συνοδοιπόρος στην αυτοδιοίκηση μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, και εμείς, μέσα από μία κεντρικότερη βάση, θα ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συγχρόνως θα δώθεί ένα καλό αποτύπωμα στον βιασμό του περιβάλλοντος που τόσα χρόνια επιτελείται. Αυτό επίσης σχετίζεται και με τους συγκεκριμένους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν και στα σχολεία μας. Όλο αυτό θα σημαίνει συνεχή μείωση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση πόρων, από τα δημοτικά τέλη, και συγχρόνως αξιοποίηση τους επ’ ωφελείας του περιβάλλοντος. Να ευχαριστήσω και εσάς για την πολύ καλή συνεργασία, γιατί έχουμε σειρά έργων και με τα σχολεία και όλα αυτά τα οποία και ο Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Κοσμόπουλος φροντίζει, αλλά και τον κ. Κόκκαλη, ο οποίος αποτελεί συνεργάτη και Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ. Παρά τις δυσκολίες και την προσοχή την οποία θα πρέπει να έχουμε προφανώς, νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία επανεκκίνησης και εξορθολογισμού και της ζωής μας και των οικονομικών μας.»

Κατά την παράδοση το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος ΕΣΔΝΑ, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Μαυρίδη, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Κωνσταντινίδης, Αντώνιος Καραμπούλας, Θεμιστοκλής Τσίγκος, Ιωάννης Νέζης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Δημήτριος Καγιάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεωργία Πηλιχού, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ισίδωρος Τσίγκος και Μελέτιος Μπουραντάς.