Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 και των παρεπόμενων συνεπειών της, ο Δήμος Ασπροπύργου έκανε στοχευμένη έκκληση σε εταιρείες

ζωοτροφών με σκοπό την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών των αδέσποτων ζώων. Η εταιρεία «PERFECT PET», ανταποκρίθηκε άμεσα, δωρίζοντας 1,5 τόνο σκυλοτροφών και γατοτροφών. Η παραλαβή των ζωοτροφών έγινε από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεμιστοκλή Τσίγκο.

Η επίλυση του ζητήματος σίτισης των αδέσποτων θεωρείται αναγκαία, μιας και εξαιτίας του εγκλεισμού χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του μαζικού κλεισίματος των εστιατορίων που αποτελούν βασική πηγή σίτισής τους (μέσω των υπολειμμάτων των γευμάτων), πλήττονται και τα ίδια τα ζώα αλλά και η ασφάλεια των πολιτών. Υπενθυμίζουμε, ότι τα αδέσποτα μέσω της στέρησης τροφής εκτίθενται περισσότερο σε μορφές ασθενειών, στην δηλητηρίαση και στην επιθετικότητα, με άμεσες συνέπειες προς το ανθρώπινο περιβάλλον.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, σεβόμενος τόσο την ασφάλεια των πολιτών του, όσο και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (Παρίσι, 1978), και με την στήριξη αξιόπιστων εταιρειών, που επιδεικνύουν την κατάλληλη Πολιτική Εταιρικής Υπευθυνότητας, δεσμεύεται να συνεχίσει να διαχειρίζεται αυτό το ζήτημα, μέσω συντονισμένων ενεργειών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, εκφράζουν τις ιδιαίτερες τους ευχαριστίες προς την εταιρεία, για την αξιόλογη προσφορά της.