Λίγο πριν τις τρεις το πρωί, όταν οι δράστες πήγαν στη λεωφόρο Νάτο 100 και τοποθέτησαν

τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο ενός 38χρονου.

Λίγο αργότερα ακούστηκε μια πολύ δυνατή έκρηξη και οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Όταν βγήκαν έξω από τα σπίτια τους είδαν το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν νοικιασμένο, να έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ από το ωστικό κύμα είχαν σπάσει τζαμαρίες πολλών γειτονικών σπιτιών. Μάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το αυτοκίνητο αναποδογύρισε, προκλήθηκαν φθορές σε μια κολώνα της ΔΕΗ ενώ δημιουργήθηκε και κρατήρας.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς και λίγο αργότερα στο σημείο πήγαν αστυνομικοί και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών προκειμένου να εντοπίσουν υπολείμματα του μηχανισμού.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεια ο 38χρονος φαίνεται ότι έχει ποινικό παρελθόν και έχει ξαναπασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ενώ την ίδια ώρα θα αναζητήσουν και εικόνα από γειτονικές κάμερες προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο της ταυτότητας των δραστών ή του οχήματος που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.