Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κριτσαντώνης που μας τιμά με τη συμμετοχή του στο Pitsounicity.gr, αποφάσισε για πρώτη φορά στη ζωή του να

ασχοληθεί με τα κοινά. Δεν διεκδικεί κάποια θέση εξουσίας, απλά την ταπεινή θέση του τοπικού συμβούλου για τη Μαγούλα όπου ζει τα τελευταία χρόνια και όπως λέει τη βλέπει να εγκαταλείπεται και αυτό τον εξοργίζει. Γι’ αυτό κι αποφάσισε να εκτεθεί στην τοπική κοινωνία, με σκοπό να εκλεγεί και να διεκδικήσει για τον τόπο του από το Δήμο Ελευσίνας μια καλύτερη μεταχείριση αυτής της περιοχής που τόσο αδικήθηκε από τον Καλεικράτη.

Ας δούμε ποιος είναι ο Γιάννης Κριτσαντώνης.

Σύντομο βιογραφικό

Σήμερα είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος.

Άσκησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου από το 1965. Δηλαδή υπηρέτησε τη Δημοσιογραφία πάνω από μισό αιώνα.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Τον τίμησαν με το βραβείο ήθους, από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το 2008

Δούλεψε στις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ, ΕΘΝΟΣ και σε πολλά περιοδικά, ραδιόφωνα και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ZDF (δεύτερο γερμανικό κανάλι), ΕΡΤ ΑΕ και Attica TV. Δίδαξε δημοσιογραφία επί σειρά ετών στις σχολές «Όμηρος» και «Ακμή».

Τα τελευταία 16 χρόνια της καριέρας του υπήρξε αρχισυντάκτης και διευθυντής Σύνταξης στην ΕΡΤ ΑΕ.

Σπούδασε (1966) Φιλοσοφική, (1970) Δημοσιογραφία και Βιομηχανική Οικονομία στο Μόναχο.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Βοήθεια οι Έλληνες (47 ιστορίες καθημερινής τρέλας) – που

κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κοκοτσάκη 2005 με πρόλογο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου.

Κατεβαίνει υποψήφιος για το τοπικό δημοτικό συμβούλιο της Μαγούλας με τον συνδυασμό «Συμφωνία Πολιτών» του υποψήφιου δήμαρχου Ελευσίνας , Αργύρη Οικονόμου. Στόχος του είναι, αν εκλεγεί, να δώσει πνοή με έργα υποδομής -κυρίως - στην παραμελημένη από τη σημερινή δημοτική αρχή, πόλη της Μαγούλας.

 

Κείμενο: Κρικόρ Τσακιτζιάν