Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος ενόψει τόσο αυτοδιοικητικών όσο και βουλευτικών εκλογών, έχει δρομολογήσει μια σειρά προπαγανδιστικών υποσχέσεων για έργα,

προκειμένου να αποκρυβεί η απαράδεκτη αδράνεια 4 και πλέον χρόνων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Παππούς προσπαθεί να περισώσει την ύπαρξή του με «δήθεν» έργα, τα οποία ενέταξε η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με ανύπαρκτα χρήματα. «Πρωταγωνιστής» του «δήθεν», ο κ. Παππούς προανήγγειλε ως «επιτυχία» του την ένταξη στο ΠΔΕ της κατασκευής αγωγού κόστους 4,2 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση του κατεστραμμένου δικτύου ακαθάρτων και ομβρίων του ΒΙΟ.ΠΑ, με το υφιστάμενο δίκτυο των Άνω Λιοσίων.

Το σχετικό δελτίο Τύπου προσπαθεί να εμφανίσει – μέσω σειράς αποσπασματικών μελετών - μια απόλυτα πλαστή εικόνα δημιουργίας δομών αναβάθμισης του ΒΙΟ.ΠΑ. Πλαστή, διότι τα περιγραφόμενα έργα δικτύου (3,5 χλμ. αγωγών ακαθάρτων με 82 φρεάτια και 160 συνδέσεις και 2,117 χλμ. αγωγών ομβρίων με 168 φρεάτια, διανοίξεις οδών κλπ.) θα απαιτήσουν υπερβολικά υψηλότερα κονδύλια από τα 4,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης αφορά 136 έργα και έχει πιστωθεί μόνο το 5% στους προϋπολογισμούς του 2018. Ένα από τα έργα αυτά είναι το προαναφερθέν, με πίστωση μόλις… 10.000 ευρώ για το 2018! Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρόκειται απλώς για μια νέα φούσκα εξαγγελιών, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Όσοι συνέταξαν το δελτίο Τύπου του Δήμου, ήθελαν να δείξουν στους δημότες το τυρί αλλά όχι τη φάκα και κυρίως ήθελαν να τους δείξουν κατάμουτρα πόσο αφελείς τους θεωρούν.

 Έτσι, δημοσίευσαν την υπουργική απόφαση, όπου για το συγκεκριμένο έργο προϋπολογίζονται 4,2 εκατ. (με πίστωση μόνο 10.000 ευρώ) ενώ δυο γραμμές παρακάτω, εγκρίνεται η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α΄ ΦΑΣΗΣ ΧΥΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στη θέση Σκαλιστήρι Δήμου Φυλής με προϋπολογισμό 1.165.295 ευρώ και πιστωμένο ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ στο έτος 2018!

Τα ψέματα τελείωσαν! Ο κ. Παππούς θα κριθεί με βάση το τι υποσχέθηκε και τι έκανε. Όπως επίσης θα κριθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που συνεργάστηκαν ή δεν αντιπολιτεύτηκαν τη διοίκηση από οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε παράταξη είχαν εκλεγεί όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει όμως να δούμε τις ενέργειες που είχαν δρομολογηθεί, σε νομικό και θεσμικό επίπεδο, για την ορθή λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ και οι οποίες έχουν καθυστερήσει, δυστυχώς, άλλα 4 χρόνια:

1) Ίδρυση και λειτουργία Φορέα Διαχείρισης

2) Διάκριση οχλουσών δραστηριοτήτων για τη λειτουργία συστημάτων

αντιρρύπανσης

3) Διευκρίνιση είδους υγρών αποβλήτων για τη διασύνδεση του δικτύου ή

δημιουργία εγκατάστασης υγρών αποβλήτων

4) Κανονισμός λειτουργίας

5) Υπολογισμός κόστους σύνδεσης με αγωγό

6) Καθορισμός τελών αποχέτευσης

Η σημερινή οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες την επιβάρυνσή τους με κόστος στις βασικές υποδομές. Είναι πλέον φανερή η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και είναι πλέον ξεκάθαρη η δική μας υποχρέωση να αποκαλύπτουμε την αλήθεια. Αυτή που κρύβει επιμελώς στα συρτάρια της η αποτυχημένη δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού.