Στο κατάμεστο, από κόσμο και παλμό, κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση και ταυτόχρονα παρουσίαση υποψηφίων

της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ. «Πέντε χρόνια βαδίσαμε στη δική μας έρημο ώστε να ξαναγεννηθούμε φέρνοντας νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέες πραγματικότητες. Φέρνουμε το νέο, γιατί περάσαμε από αυτή την διαδικασία αναγέννησης, αναζήτησης και βαθιάς αλλαγής. Είμαστε το νέο, γιατί είμαστε το αληθινό. Πριν ζητήσουμε να αλλάξει ο Δήμος μας, αλλάξαμε εμείς» τόνισε, καταχειροκροτούμενος, ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Μπουραΐμης.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από την ομιλία του κ. Μπουραΐμη:

 • Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ Είναι το σπίτι κάθε δημότη που θέλει πραγματικές, εφικτές και αποτελεσματικές λύσεις. Είναι το σπίτι κάθε δημότη που ξέρει τι θέλει αλλά και τι δεν θέλει.
 • Πριν πέντε χρόνια, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής που έδωσε τις τύχες του Δήμου στα χέρια των αντιπάλων μας, είχαμε πει ότι οι επιλογές του λαού είναι πάντα σεβαστές. Είμαστε εδώ, μένουμε εδώ, θα υπηρετήσουμε τον Δήμο με υπευθυνότητα, με σεβασμό στον πολίτη και πρώτα απ’ όλα με αγάπη για τον τόπο μας. Θα προστατεύσουμε το έργο μας και θα σταθούμε ανυπέρβλητο εμπόδιο στα σχέδια όποιου θέλει να βουλιάξει ξανά το Δήμο στην καταστροφή, στα χρέη και στην εγκατάλειψη. Είμαστε καλοί, υπομονετικοί και επίμονοι μαθητές. Το μάθημα που ο λαός θέλει να μάθουμε, θα το μάθουμε.
 • Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας ότι θα σταθούμε ανυπέρβλητο εμπόδιο σε όποιον ήθελε να βουλιάξει ξανά το Δήμο στην καταστροφή, στα χρέη και στην εγκατάλειψη. Δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε το μέγεθος του αμοραλισμού, του κυνισμού, της αδιαφορίας και της ανικανότητας της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν μπορέσαμε να φανταστούμε ποιες ανίερες συμμαχίες θα έστηναν με εκείνους που κατά τα άλλα αποκαλούν ιδεολογικούς αντιπάλους τους. Τι ήταν αυτό που ένωσε κάτω από το τραπέζι εκείνους που παρίσταναν τους αντιπάλους σε δήμο και περιφέρεια;
 • Σήμερα όλοι γνωρίζουμε την απάντηση. Μπίζνες. Και για να είμαστε ακριβείς, η μεγάλη μπίζνα των σκουπιδιών. Ο Παππούς και η παρέα του δεν συμβιβάστηκαν απλώς με όσα έλεγαν ότι δεν θα συμβιβαστούν ποτέ. Έκαναν πολλά περισσότερα βήματα. Παρέδωσαν τον Δήμο και τα συμφέροντά του και δέχθηκαν πρωτοφανείς μειώσεις των αντισταθμιστικών οφελών. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να γίνουν τα αναγκαία βήματα ώστε να κλείσει η χωματερή, αλλά ακύρωσαν και τον μακρύ δρόμο που είχαμε κάνει εμείς. Δεν συμβιβάστηκαν, ξεπούλησαν. Δεν διαπραγματεύτηκαν, παραδόθηκαν. Δεν αντιστάθηκαν, προσκύνησαν. Ξεπούλησαν τον τόπο μας, παρέδωσαν το μέλλον μας και προσκύνησαν το χρήμα.
 • Αυτοί οι σχεδιασμοί γίνονται εις βάρος μας. Τα δικά τους κέρδη είναι η δική μας καταστροφή, ο δικός μας πόνος. Τα λεφτά που βγάζουν σε βάρος του τόπου μας είναι άδικο χρήμα που έχει τη μυρωδιά των σκουπιδιών. Βρώμικα κέρδη, βρώμικο χρήμα, βρώμικες συμμαχίες οι οποίες δεν θα υπήρχαν ποτέ αν δεν ήταν στο κέντρο τους ο Παππούς.
 • Πέντε χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι εκείνη η Κυριακή δεν ήταν μια ήττα για μια δημοτική παράταξη αλλά μια ήττα για τον Δήμο Φυλής. Ήταν μια ήττα για κάθε έναν δημότη, για κάθε μία δημότισσα γιατί το κόστος της διοίκησης Παππού το πληρώσαμε όλοι και όλες.
 • Το Δήμο τον κυβέρνησε μια παρέα από ερασιτέχνες και ψευτόμαγκες που ακόμα και τώρα νομίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται με τσίπουρα, μεγάλα λόγια και ρουσφέτια. Τον κατέστρεψαν αυτοί που χωρίς ντροπή, σχέδιο και γνώση υποσχέθηκαν ότι σε μια μέρα θα τον μετέτρεπαν σε παράδεισο. Αντί για τον παράδεισο μας οδήγησαν βαθιά στην κόλαση.
 • Πέντε χρόνια πήγαμε σε κάθε γειτονιά, περπατήσαμε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια του Δήμου μας, πήγαμε σε κάθε σχολείο, επισκεφτήκαμε δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, μιλήσαμε με αστυνομικούς, ακούσαμε κάθε δημότη και δημότισσα. Συγκεντρώναμε πληροφορίες, επεξεργαζόμασταν ιδέες, βρήκαμε νέες απαντήσεις σε παλιά προβλήματα. Ενισχύσαμε την παράταξή μας με ειδικούς επιστήμονες. Συμμετείχαμε σε επιστημονικά συνέδρια.
 • Η δουλειά που κάναμε μαζί αυτά τα πέντε χρόνια φτάνει αυτή τη στιγμή στην κορύφωσή της. Όλα όσα είπαμε, όλα σκεφτήκαμε, όσα κάναμε μαζί, είναι όπως τα ρυάκια που ενώνονται για να σχηματίσουν ένα μεγάλο ποτάμι. Αυτό το μεγάλο ποτάμι του λαού είναι εκείνο που θα χαράξει νέους δρόμους. Γιατί τα θέλω του προγράμματός μας είναι τα δικά σας θέλω. Είναι τα δικά σας όνειρα. Είναι οι δικές σας επιθυμίες. Εσείς αποφασίζετε κι εμείς υλοποιούμε.
 • Σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς. Πρέπει πάντα να είναι μια φορά παραπάνω. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Δήμος μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που περνά δύσκολες στιγμές αλλά είναι η πρώτη φορά που γνωρίζει μια τόσο καταστροφική διοίκηση. Είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε ο Δήμος να σηκωθεί ξανά και αυτό σημαίνει ότι θα είναι ισχυρότερος από πριν.
 • Προϋπόθεση για έναν πλούσιο και ισχυρό Δήμο είναι να αυξηθεί το εισόδημα και ο πλούτος των δημοτών. Να αυξηθεί η αξία της γης μας. Να πολλαπλασιαστούν οι επιχειρήσεις. Να αυξηθούν οι επισκέπτες. Να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και, ταυτόχρονα, να εξαφανίσουμε τα μειονεκτήματά μας. Προϋπόθεση για έναν πλούσιο και ισχυρό Δήμο αποτελεί η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το αυτονόητο είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη των σχολείων. Πρέπει να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονα σχολεία, φιλικά σχολεία, ελκυστικά σχολεία και ανοιχτά σχολεία για όλους. Δυστυχώς τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα εξαιτίας της τραγικής ανικανότητας του Παππού και της παρέας του.
 • Πέρα από το αυτονόητο, υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε. Να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ώστε να ιδρυθεί ένα πειραματικό και ένα πρότυπο σχολείο στο Δήμο μας. Να διεκδικήσουμε την εκπόνηση και υλοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους Έλληνες τσιγγάνους και να συνεργαστούμε με την Εκκλησία ώστε να υλοποιήσουμε ειδικά προγράμματα ολιστικής προσέγγισης για να μειωθεί η σχολική διαρροή για τους Έλληνες τσιγγάνους, κατοίκους του Δήμου μας. Να λειτουργήσουμε ειδικά προγράμματα φροντιστηριακής υποστήριξης των μαθητών μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Να επενδύσουμε στον σχολικό αθλητισμό με μεθοδικότητα και επιμονή, ώστε να κρατήσουμε μακριά τα παιδιά μας από ναρκωτικά, αλκοόλ αλλά και άλλες σύγχρονες μορφές εθισμού.
 • Εμείς έχουμε αποδείξει ότι πρώτος στόχος μας είναι να κλείσει η χωματερή, μέσα από ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα που θα περιέχει κατά κύριο λόγο την αποκατάσταση -απορρύπανση – ανάπλαση. Με πολλαπλάσια αντισταθμιστικά οφέλη σε σχέση με τα σημερινά, χωρίς κανέναν κίνδυνο για τους εργαζόμενους, αντίθετα με τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας με το κριτήριο της εντοπιότητας.
 • Τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά οφέλη πρέπει να κατευθυνθούν στην δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα να θεσμοθετήσουμε το δημοτικό κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα, ώστε να χτυπήσουμε την απόλυτη φτώχεια συμπολιτών μας και τα κομμένα ρεύματα.
 • Το όραμά μας για το μέλλον περιέχει πολλούς αριθμούς, πολλά έργα, πολλές επιδιώξεις. Μέσα στους αριθμούς αυτούς εμπεριέχεται και ο αριθμός μηδέν. Αυτός είναι ο στόχος μας για την ανεργία στο δήμο μας. Μηδέν ανεργία. Βεβαίως δεν θα γίνει σε μια μέρα αλλά μπορεί να γίνει εφόσον προχωρήσουμε στο δρόμο που περιέγραψα.
 • Χρειαζόμαστε ένα Δήμο ιδιαίτερα φιλικό στην επιχειρηματικότητα γιατί όπου ανοίγει ένα εργοστάσιο, μια βιοτεχνία, ένα κατάστημα, γεννιούνται θέσεις εργασίας. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες της πρότασής μας για το μέλλον του Δήμου μας. Ανάπτυξη με στόχο την ενότητα. Ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο. Ανάπτυξη για τον Δήμο, αύξηση εισοδήματος για όλους.
 • Σήμερα εδώ ξεκινά μια νέα σελίδα της ιστορίας του Δήμου Φυλής. Αυτή η νέα σελίδα γράφεται από το δικό σας χέρι. Είναι η δική σας φωνή που ακούγεται σε όλες τις γειτονιές από άκρη σε άκρη του Δήμου Φυλής. Είναι η δική σας απόφαση να συμμετέχετε για να γίνει πράξη η αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Δίνουμε το παρόν γιατί τα μεγάλα και ωραία χτίζονται βάζοντας ο καθένας τη δική του πέτρα.
 • Πέντε χρόνια βαδίσαμε στη δική μας έρημο ώστε να ξαναγεννηθούμε φέρνοντας νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέες πραγματικότητες. Φέρνουμε το νέο, είμαστε το νέο, γιατί περάσαμε από αυτή την διαδικασία αναγέννησης, αναζήτησης και βαθιάς αλλαγής. Είμαστε το νέο, γιατί είμαστε το αληθινό. Πριν ζητήσουμε να αλλάξει ο Δήμος μας, αλλάξαμε εμείς.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Δ. Μπουραΐμη