Το «γλέντι» στο Δήμο Φυλής άρχισε για τα καλά και ορισμένα μέλη της παράταξης του Χρήστου Παππού, βλέποντας να έρχεται το τέλος, «αντιδρούν σαν τους όνους στα στερνά τους» όπως λένε και

στα ορεινά χωριά... Επιστολή με σκοπό την δημοσίευσή της, απέστειλε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής Θεοδόσης Δρόλιας, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, αποκαλεί τον γνωστό κουμπουροφόρο της περιοχής, κ. Μιχάλη Οικονομάκη, γραφικό, αβανταδόρο και Αντιδήμαρχο της ατάκας. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δρόλια.

Της... ατάκας Αντιδήμαρχος

Για το έργο και τον τρόπο που λειτούργησε, η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή επί των ημερών μου έχει τοποθετηθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα: καθηγητές, γονείς και μαθητές, δε χρειάζεται να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Όσον αφορά την Τσικνοπέμπτη, αναβιώναμε μια παράδοση χρόνων όπως επίσης ήμασταν συμβολικά δίπλα στους μαθητές Χριστούγεννα και Πάσχα αλλά κυρίως κάθε φορά που το είχαν ανάγκη. Ο κ. Οικονομάκης λειτουργούσε τις σχολικές επιτροπές σε μπακαλόχαρτα και τεφτέρια, δε γνώριζε που χρωστούσε όταν μας παρέδωσε. Αργότερα δε, ως μέλος της σχολικής επιτροπής ψήφισε κάθε απόφαση επί προεδρίας μου και εννοείται και της Τσικνοπέμπτης. Επειδή και η γραφικότητα έχει τα όρια της, κύριε Οικονομάκη, κυρίες και κύριοι υπάλληλοι της επικοινωνίας του Δήμου, αφήστε τις ατάκες και τα κουτσομπολιά. Η παραβατικότητα, η εγκληματικότητα, η ανομία, η διαφθορά, το εμπόριο ναρκωτικών έχουν χτυπήσει κόκκινο. Το αίσθημα ανασφάλειας, η υποβάθμιση και η απαξίωση κάθε αρχής της Δημοκρατίας εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο. Η λειτουργία της χωματερής παραμένει και διογκώνεται, όλα τα σκουπίδια της Αττικής και όχι μόνο, θάβονται στην πόλη μας, ακόμα και σε τμήματα που έχουν αποκατασταθεί. Τουλάχιστον, τους τελευταίους σας έξι μήνες ως διοίκηση, ασχοληθείτε έστω και προεκλογικά με τα τεράστια προβλήματα της περιοχής. Πέντε χρόνια σχεδόν πέρασαν και γκετοποιήσατε ολόκληρη την πόλη, παγιδευμένοι σε πολιτικές και τακτικές του παρελθόντος. Αδιαφορώντας για όλα όσα υποσχεθήκατε και δε καταφέρατε να υλοποιήσετε. Αρέσκεστε μόνο σε συκοφαντικές επιθέσεις και επιχειρήματα πεζοδρομίου. Η εποχή της ατάκας και των αβανταδόρων τελειώνει. Η πόλη επιβάλλεται να γυρίσει σελίδα και αυτό είναι δεδομένο, μην σας τρομάζει η αλήθεια. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΡΟΛΙΑΣ

Ανεξ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής