Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της σχολικής στέγης της

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επεσήμαναν, το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου 2022, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Νίκος Χατζητρακόσιας. Οι δύο Αντιδήμαρχοι τόνισαν ότι στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς:

1. Έχει παραληφθεί από το Δήμο Φυλής το Ειδικό Γυμνάσιο, στο οποίο έχει πλέον τοποθετηθεί Διευθύντρια, η οποία θα απευθυνθεί στην ΑΕ ΚΤ.ΥΠ (πρώην ΟΣΚ) για τον εξοπλισμό του με έπιπλα και εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Μάλιστα ο Νίκος Χατζητρακόσιας ανέφερε ότι, πρόσφατα, είχε συνεργασία με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής και τη Διευθύντρια του σχολείου, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του από τη σχολική χρονιά 2022-2023, κάτι που επιθυμούν, διακαώς, τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία της περιοχής και οι γονείς των παιδιών.

2. Μετά από ταχύτατες ενέργειες και παρεμβάσεις του Δήμου Φυλής στο Υπουργείο Παιδείας έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η σύσταση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων κι έχει ολοκληρωθεί , σε χρόνο ρεκόρ, η μελέτη κατασκευής του, σε οικόπεδο κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης.

3. Βρίσκεται στη φάση της αγοράς το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο διδακτήριο του Γ’ Λυκείου Άνω Λιοσίων κι ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανέγερσής του.

Ο Θανάσης Σχίζας και ο Νίκος Χατζητρακόσιας ανέφεραν ότι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, οι μελέτες των δύο σχολείων έχουν προωθηθεί για έγκριση στην ΚΤ.ΥΠ ΑΕ και ήδη αναζητούνται πηγές για τη χρηματοδότηση της ανέγερσής τους από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. “Ο Χρήστος Παππούς θεωρεί την Παιδεία ως τη μεγάλη προτεραιότητα του Δήμου, κάτι που έχει αποδείξει στη διάρκεια της θητείας του με την ανέγερση πολλών σχολείων. Από την πλευρά μας στηρίζουμε την προσπάθειά του, σε συνεργασία, πάντα, με την εκπαιδευτική κοινότητα”,τόνισαν χαρακτηριστικά οι δύο Αντιδήμαρχοι.