Άδειασε κανονικά τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος με τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι

δεν υπάρχει deadline στην Φυλή και πως η εγκατάσταση αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα. Ουσιαστικά ο Υπουργός (αντικαθιστώντας κατά κάποιο τρόπο την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για να μην το χρεωθεί εκείνη προεκλογικά), προαναγγέλλει και προετοιμάζει το έδαφος για την επέκταση του ΧΥΤΑ, αδειάζοντας συγχρόνως και τον Χρήστο Παππού που έχει επενδύσει προεκλογικά, παραμυθιάζοντας τους πολίτες, με το κλείσιμο και την αποκατάσταση της χωματερής.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, από την μία ξοδεύει πακτωλό χρημάτων του Δήμου για μελέτες και φιέστες με επίκεντρο το ΧΥΤΑ, αναγγέλλει ότι έχει δρομολογήσει το κλείσιμο, την αποκατάστασή του και μετατροπή του σε πάρκο για τους πολίτες, αλλά και πως θα του δώσει το κράτος κονδύλια(!) γι αυτό το εγχείρημα. Από την άλλη, βγαίνει ο Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος με τις δηλώσεις του και ακυρώνει όλους τους δήθεν σχεδιασμούς του Χρήστου Παππού για το ΧΥΤΑ, στέλνοντας στα σκουπίδια, το παραμύθι που σερβίρει στους πολίτες ο Δήμαρχος Φυλής.