Δεν έχουν τελειωμό οι «φάπες» που πέφτουν στο Δήμο Φυλής και δη, στον πολιτικό «σβέρκο» του Δήμαρχου Φυλής, Χρήστου Παππού.

Μετά τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο που είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπάρχει deadline στην Φυλή και πως η εγκατάσταση αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα, σειρά πήρε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία το Σάββατο 18/05/2019 εγκαινίασε πανηγυρίζοντας, τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τεμαχιστής, δεν είναι μεταφερόμενη μονάδα, αλλά μόνιμη εγκατάσταση! Πράγμα που σημαίνει ότι περνάμε στην επόμενη φάση και ότι ο ΧΥΤΑ, δεν θα κλείσει! Τώρα λοιπόν και με την «σφραγίδα» της Περιφερειάρχη, μπαίνει τέλος στο παραμύθι του Χρήστου Παππού που επί  5 χρόνια σχεδόν, έλεγε ότι θα κλείσει και θα αποκαταστήσει το ΧΥΤΑ. Φυσικά δεν το πίστεψε ποτέ και ο ίδιος ο Παππούς ότι θα κλείσει η χωματερή. Αν το πίστευε, δεν θα ψήφιζε στον ΕΔΣΝΑ την επέκταση εγκαταστάσεων που σφραγίζουν την συνέχεια της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, όπως είναι και η μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων. Ουσιαστικά η Περιφερειάρχης με αυτές τις κινήσεις, επισφραγίζει την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής για πολλά χρόνια ακόμα, αδιαφορόντας για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Περισσότερα με εκτενέστερο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ στην αυτοδιοίκηση - Pitsounicity.gr» που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 20/5/2019.

 

*Η φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ