«Ο λαός μας λέει, ότι στο τάξιμο δεν χάλασε καμία δουλειά, στο δόσιμο χαλάνε όλες»

Όλα «Στον βωμό της ψηφοθηρικής κραιπάλης» όπως γράφει σε ένα άρθρο (άσχετο) και η «Καθημερινή» και αυτό φάνηκε με την επίσκεψη του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα,

που ανακάλυψε ξαφνικά τον Δήμο Φυλής και ήρθε να δεί, πως περνάνε οι ντόπιοι στα πανηγύρια.

Έφερε και «δώρα» ο κ. Τσίπρας και όπως είπε ο κ. Παππούς : «Ο Γιώργος Τσίπρας με ενημέρωσε σήμερα ότι το πρόγραμμα ανάπλασης της Χωματερής είναι πλέον γεγονός και τον ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό». Γι αυτό λέμε και εμείς ότι : «Ο λαός μας λέει, ότι στο τάξιμο δεν χάλασε καμία δουλειά, στο δόσιμο χαλάνε όλες».

Από ότι φαίνεται ο κ. Τσίπρας ήρθε αδιάβαστος σχετικά με την χωματερή και ότι είπε, το είπε για να στηρίξει τον Χρήστο Παππού αλλά και για ψηφοθηρικούς λόγους για τον ίδιο, επειδή όπως ακούγεται, θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στη Δυτική Αττική.

Μάλλον ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ότι, πρόσφατα ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι  δεν υπάρχει deadline στην Φυλή και πως η εγκατάσταση αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα.

Μάλλον δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, ότι από πέρσι το καλοκαίρι έχουν αρχίσει τα επικίνδυνα πανωσηκώματα στα παλιά κύτταρα και ότι προετοιμάζεται η Γ΄ φάση.

Μάλλον δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. ότι στο ΧΥΤΑ «πηγαίνει» και θάφει το RDF η WATT Α.Ε «φίλοι» και διαφημιζόμενοι από τον σύντροφο κ. Βρούστη (εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη της κ. Δούρου). Άμα κλείσει ο ΧΥΤΑ, που θα τα πηγαίνουν οι «φίλοι» μας;

Μάλλον δεν γνωρίζει ο κ.Τσίπρας ότι υπογράφηκε σύμβαση για επέκταση της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων, την οποία ψήφισε πριν στον ΕΔΣΝΑ ο Χρήστος Παππούς. Μπορεί βέβαια να μην πούλησε χωράφια ο Χρήστος Παππούς, η κάποιο μέλλος της οικογενειάς του για την χωματερή, αλλά μια χαρά βολεύει τον ίδιο να ψηφίζει στον ΕΔΣΝΑ αποφάσεις διατήρησης της χωματερής και επιζήμιες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Μάλλον δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, ότι το περασμένο Σάββατο η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου,  εγκαινίασε, μόνιμη εγκατάσταση τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής.

Μάλλον δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, ότι με όλες τις παραπάνω ενέργειες, όχι μόνο δεν κλείνει η χωματερή, όχι δεν γίνεται ανάπλαση αλλά επεκτείνεται και θα παραμείνει εκεί πολλά χρόνια για να υποδέχεται το σκουπίδι όλης της Αττικής.

Ένα είναι σίγουρο, το θέμα της ανάπλασης της χωματερής, είναι μόνο στο κουβεντιαστό και δεν έχει πέσει καμία υπογραφή. Οπότε, άνθρακες ο θησαυρός του Χρήστου Παππού που προσπαθεί ακόμα μια φορά να εκμεταλλευτεί προεκλογικά, το δήθεν κλείσιμο της χωματερής....