Συνεχίζεται στο Δήμο Φυλής ο καθαρισμός οικοπέδων για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς, εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου

που έχει ξεκινήσει από 1η Μαΐου και διαρκεί έως 31η Οκτωβρίου. Πλέον ο καθαρισμός των οικοπέδων αποτελεί ένα βασικό και προληπτικό μέτρο για την εξάλειψη του κινδύνου και στο Δήμο Φυλής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για το καθάρισμα των οικοπέδων, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Μιχάλης Οικονομάκης : Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουμε ξεκινήσει τον καθαρισμό οικοπέδων από ξερά χόρτα και φερτών υλικών που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς. Στα πλαίσια της πυροπροστασίας, καθημερινά δουλεύουν τα μηχανήματα με εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές του Δήμου Φυλής τον Δήμο Φυλής. Αυτό θα συνεχίζεται καθ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και για όλους τους μήνες του καλοκαιριού, θα δουλεύουν μηχανήματα καθαρισμού σε όλες τις δημοτικές ενότητες και όπου χρειάζεται για να αποφεύγουμε τους κινδύνους πυρκαγιάς. Καλούμε τους δημότες, να μην καίνε ξερά χόρτα, να μην επιχειρούν μόνοι τους να καθαρίζουν οικόπεδα χρησιμοποιώντας μηχανήματα που μπορεί να δημιουργήσουν σπινθήρες με αποτέλεσμα να έχουμε εκδήλωση πυρκαγιάς. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Δήμος Φυλής είναι σε επιφυλακή όλες τις μέρες της εβδομάδας και όλες τις ώρες, για να αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική όποιο περιστατικό χρειαστεί. Μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες σε πρώτη εκδήλωση πυρκαγιάς και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο νούμερο τηλεφώνου 199 της Πυροσβεστικής και στο 15691 του Δήμου Φυλής καθ όλο το 24ωρο. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνουμε ότι θα ανακοινώνονται σε κάποια διαστήματα και όποτε κρίνεται αναγκαίο, τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν οι Δημότες σε μέρες που είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.