Αυτή τη δύσκολη περίοδο ο κορωνοϊός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα

και τον τρόπο ζωής μας. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη με ευθύνη, αλληλεγγύη και θετική στάση. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, και του Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Μένουμε σπίτι. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. Μπορούμε να αναζητήσουμε ψυχολογική στήριξη και βοήθεια»

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αξιοποιώντας τις δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας των Κέντρων Κοινότητας και του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, με την πολύτιμη συνεργασία του Αναπληρωτή Δημάρχου εντεταλμένου σχεδιασμού εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών Γιώργου Αντωνόπουλου και για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να βρεθούμε δίπλα σε κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας που χρειάζεται βοήθεια. Η πρόθεση μας είναι όλοι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο που θα τους φέρνει στην πόρτα τους τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο.

Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία: Τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας .

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως: Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος. Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί από το Προσωπικό που απασχολείται στις παραπάνω Δομές. Ώρες λειτουργίας: (i) Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης

* Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2114115224 και 2102487686 από 09.00 π.μ έως 15.00 μ.μ

* Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2102487686 από 15.00 π.μ έως 19.00 μ.μ

*Ασφαλώς υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογο με τις προβαλλόμενες ανάγκες