Ο Δήμος Φυλής θα ανάψει τα καντήλια στους τάφους των τριών Δημοτικών Κοιμητηρίων, την Μεγάλη Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020.

Σκοπός του Δήμου είναι να τιμήσει την μνήμη των κεκοιμημένων συνδημοτών μας, μετά την απαγόρευση προσέλευσης των συγγενικών τους προσώπων στα Κοιμητήρια. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αναπλ. Δήμαρχο Γιώργο Κρητικό. Σχετικά, ο Γιώργος Κρητικός αναφέρει τα εξής: Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες, μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ότι από την Μεγάλη Δευτέρα 13/04/2020, δεν θα επισκέπτονται τα Κοιμητήρια οι Ιερείς για την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, χθες 14/04/2020 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, στην απογευματινή του ενημέρωση, ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση εισόδου των επισκεπτών, στα Κοιμητήρια όλης της Ελληνικής Επικράτειας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οφείλουμε να σεβαστούμεμε την απαγόρευση των επισκέψεων στα Κοιμητήρια του Δήμου Φυλής.

Ως εκ τούτου τα Κοιμητήρια του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά, από τις 15/04/2020, έως και την ημέρα που θα αρθούν οι απαγορεύσεις για τους τόπους λατρείας, όπως είναι τα Κοιμητήρια, όπου αναπαύονται προσφιλή μας πρόσωπα, τα οποία τιμούμε και θα θέλαμε, ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, να βρεθούμε κοντά στην στερνή τους κατοικία. Γνωρίζοντας ότι η απουσία μας δεν οφείλεται σε ασέβεια, αλλά στην ανάγκη να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, ζητάω την κατανόηση και τη βοήθειά σας. Σας παρακαλώ να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, χωρίς καμιά παρεκτροπή. Οι κεκοιμημένοι θα μας περιμένουν, να ανάψουμε τα καντήλια τους και να τους διαβάσουμε, μετά το τέλος της πανδημίας. Μέχρι τότε, ο Δήμος μας θα τιμήσει τη μνήμη τους, ανάβοντας, τη Μεγάλη Παρασκευή , όλα τα καντήλια και στα τρία Κοιμητήρια. Εύχομαι σε όλους Υγεία και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα τιμήσουμε, όλοι μαζί, όπως κάθε χρόνο, τα έθιμά μας.