Ομαλά και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 1 η Οκτωβρίου 2021, η

νέα διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. Η διανομή ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και οι δικαιούχοι προσήλθαν στην Κοινωνική Υπηρεσία με καθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν οι αποστάσεις, ενώ φορούσαν υποχρεωτικά μάσκα προστασίας και θερμομετρούνταν κατά την προσέλευσή τους. Δικαιούχοι της νέας διανομής τροφίμων του ΤΕΒΑ, στο Δήμο Φυλής, ήταν 1.059 οικογένειες, με τα μέλη τους να ανέρχονται συνολικά σε 2.623 άτομα.

Οι δικαιούχοι έλαβαν συνολικά περισσότερα από 17 είδη παντοπωλείου (ελαιόλαδο, φακές, ρύζι, μακαρόνι κοφτό, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, συμπυκνωμένο χυμό τομάτας κ.ά.), είδη μαναβικής (καρότα, πατάτες), τυροκομικά προϊόντα (φέτα, ημίσκληρο κίτρινο τυρί), νωπό κρέας (χοιρινό) και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, κρεμοσάπουνο, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης κ.ά.), σε ποσότητες ανάλογες του αριθμού των μελών της κάθε οικογένειας. «Μία ακόμη διανομή προϊόντων ολοκληρώθηκε με αυστηρά μέτρα προστασίας και άρτια οργάνωση από την Κοινωνική Υπηρεσία.

Συνεχίζουμε το κοινωνικό μας έργο με ασφάλεια, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, και βρισκόμαστε δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας σε κάθε περίσταση», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Αντωνόπουλος. Στη νέα αυτή διανομή του ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» της οποίας επικεφαλής είναι ο Δήμος Φυλής, ήταν συνολικά 3.519 οικογένειες (7.135 άτομα) από τους Δήμους Φυλής, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας και την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.