ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια του Δήμου Φυλής στον τομέα της προφύλαξης από τον κορονοϊό.

* Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας απολυμαίνουν, σε καθημερινή βάση, τους δημόσιους χώρους και τις συνοικίες όπου κατοικούν και ΡΟΜΑ. Εξ άλλου, η ίδια υπηρεσία έχει ενισχύσει τα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων.

* Κλιμάκια της Κοινωνικής Υπηρεσίας διανέμουν, κατ’ οίκον, απολυμαντικό, γάντια και μάσκες σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου.

* Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου διανέμουν κατ’ οίκον τα είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κοινωνικού Φαρμακείου.

* Λειτουργεί από την Κοινωνική Υπηρεσία γραμμή ψυχολογικής στήριξης των πολιτών και των γονέων μαθητών των Παιδικών Σταθμών.

* Λειτουργεί ο πενταψήφιος αριθμός 16591 για την 24ωρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

* Η Δημοτική Αστυνομία επικουρεί το έργο της ΕΛΑΣ στον τομέα της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ με μεγάφωνα καλεί όλους τους δημότες να παραμείνουν σπίτι.

* Η Υπηρεσία Φροντίδας των αδέσποτων διανέμει ζωοτροφές.

Τέλος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου ο Δήμος Φυλής διασφάλισε την διαδικτυακή μετάδοση των Θείων Λειτουργιών και των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων. Τα παραπάνω και πολλές ακόμα δραστηριότητες του Δήμου για την καταπολέμηση του κορονοϊού αναφέρει, λεπτομερώς, σε μήνυμά τους προς τους συνδημότες μας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. “Απευθύνω έκκληση στους δημότες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Καμία προθεσμία δεν είναι δεσμευτική μπροστά στη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Με το αίσθημα ευθύνης του πρώτου πολίτη της Φυλής, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παραμένουμε σε επαγρύπνηση, γιατί ο αγώνας για την προστασία σας, αποτελεί για εμάς δέσμευση. Εσείς μείνετε σπίτι, κι εμείς είμαστε εδώ για εσάς”, καταλήγει το μήνυμα του Δημάρχου Φυλής.