Τα ξημέρωμα  της 11ης Δεκεμβρίου 2010 στην Κερατέα  ήχησαν οι σειρήνες της πολιτικής προστασίας και ακολούθησαν οι καμπάνες των δύο εκκλησιών.

Τα μεγάφωνα των αυτοκινήτων του δήμου Κερατέας καλούσαν σε γενικό ξεσηκωμό:    «Κερατιώτες, Κερατιώτισσες!  Όλοι τώρα στο Οβριόκαστρο! Αστυνομία και εργολάβοι επιχειρούν να καταλάβουν τον χώρο!»

Η είσοδος των ΜΑΤ στην Κερατέα (για την οποία είσοδο έχουν ακουστεί διάφορα) , έγινε η αφορμή να βρεθεί στα μπλόκα των διαδηλωτών το σύνολο των δυνάμεων της αριστεράς και όχι μόνο … Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε στα μπλόκα καλώντας τους νέους και τις νέες να ξεσηκωθούν.

 Η  Κερατέα έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των σκουπιδιών και μια  μόνιμη απειλή για όσους θα τολμούσαν  στο μέλλον να μιλήσουν για νέους  ΧΥΤΑ σε οποιοδήποτε μέρος της Αττικής εκτός της Φυλής. Έκτοτε το σύνθημα είναι : άμα τολμήσετε να κάνετε εδώ ΧΥΤΑ θα γίνει της Κερατέας.

Η «εξέγερση»  νίκησε ! Τα πανό και τα συνθήματα στους τοίχους έγραψαν θριαμβευτικά για το αποτέλεσμα του αγώνα : Κερατέα – Κερατάδες 1-0 !

Οι ηγέτες της εξέγερσης έγιναν "ήρωες" αφού κατάφεραν να αποτρέψουν την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο κάνοντας ένα τακτικό συμβιβασμό για μια άλλη θέση – την θέση  Φοβόλες - η οποία ήταν μάλλον για τα μάτια του κόσμου . Μερικά χρόνια αργότερα κάποιοι  ηγέτες της εξέγερσης της Κερατέας - ως μέλη του ΕΔΣΝΑ πλέον- ,  θα  αναλάμβαναν τον σχεδιασμό του νέου  ΠΕΣΔΑ της Αττικής από το οποίο εξαφανίστηκαν και οι Φοβόλες .

Αυτά τα 8 χρόνια ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει δεχτεί ούτε λίγο , ούτε πολύ , 15.000.000 τόνους σκουπιδιών από όλη την Αττική . Δεν διαβάζετε λάθος.. Δεκαπέντε εκατομμύρια σκουπιδιών και παραπάνω ήρθαν στην Φυλή αυτά τα 8 χρόνια.

Οι κάτοικοι της Κερατέας και όλης της Αττικής βγάζουν από το σπίτι τις σακούλες με τα σκουπίδια τους και μένουν ήσυχοι γνωρίζοντας πως τα σκουπίδια τους θα τα λουστούν κάποιοι άλλοι στην Φυλή .

Τελικά το δικό τους "μούτι" πού έγραφαν στά πανό , (τα σκατά στα Αρβανίτικα) τα τρώμε εμείς.

Στην Φυλή «ήρωες»  έγιναν οι τοπικοί δήμαρχοι οι οποίοι  λόγω της χωματερής  εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που τα χρησιμοποιούν για εκμαυλισμό συνειδήσεων και φυσικά για πλουτισμό διαφόρων προσώπων.

Το συμπέρασμα  είναι πως οι πραγματικοί κερατάδες δεν ήταν ούτε ο κ. Σγουρός , ούτε τα ΜΑΤ , ούτε η τότε κυβέρνηση.

Οι πραγματικοί κερατάδες είναι οι κάτοικοι της Φυλής και της δυτικής Αθήνας . Αυτοί είναι που τρώνε το «κέρατο» των σκουπιδιών προκειμένου να μπορούν όλοι οι υπόλοιποι να πετούν ξέγνοιαστοι τα σκουπίδια τους στον κάδο.

Αλλά και αυτοί καλά να πάθουν! Η σοφή λαϊκή παροιμία λέει πως:  όσο κάθεται ο κερατάς τα κέρατά του μεγαλώνουν.


Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .