Γ. Πατούλης: «Μαζί με τους Δημάρχους είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης

διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο, θα τα καταφέρουμε» Στο πλαίσιο του οδοιπορικού που πραγματοποιεί σε όλους της Δήμους της Αττικής προκειμένου να τους διανείμει σύγχρονα εργαλεία που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη σήμερα στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων. Ειδικότερα ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Χ. Στάθη, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. «Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους για τη βούλησή τους να στηρίξουν έμπρακτα και ουσιαστικά να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, επισήμανε αρχικά ο κ. Πατούλης. Στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη ο Δήμαρχος Χ. Στάθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κολοβέντζος, Σωτηρία Αργυρίου, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Δημήτρης Ραφτόπουλος και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Νίκος Αγγελάκος.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Χ. Στάθης τόνισαν τα εξής:

Γ. Πατούλης «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και είχαμε την ευκαιρία να παραδώσουμε στον άξιο Δήμαρχο Χ. Στάθη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Στόχος είναι μέσα από τη συνεργασία και τη σύνθεση, να συνδράμουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για μία αποτελεσματική και λειτουργική διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας έχουμε πολλά να κάνουμε και να δημιουργήσουμε προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Με όλους τους Δήμους της Αττικής θα είμαστε συνοδοιπόροι.»

Χρ. Στάθης «Πριν ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για το απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων θέλω να τονίσω το εξής: Αυτό το Ζάππειο από τις αρχές του 2020 έπιασε τόπο, γίνεται πράξη. Υποσχέθηκε σε όλους ότι η Ανακύκλωση θα πάρει σάρκα και οστά κι έτσι γίνεται. Δεν αισθάνομαι περήφανος για την ανακύκλωση στον Δήμο μας. Παρέλαβα 0% και θέλω να βάλω θετικό πρόσημο και ει δυνατόν διψήφιο αριθμό μπροστά από το μηδέν. Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη που υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια μας».