Λ. Κοσμόπουλος: «Ένα έργο επιτακτικό για την οδική ασφάλεια, την εικόνα και την επισκεψιμότητα της περιοχής μας μπαίνει σε τροχιά

υλοποίησης» Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης και αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευή τοιχίων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, ύψους 2.130.000 ευρώ. Το πρόβλημα της διάβρωσης των τοιχίων των πεζοδρομίων στο παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων είναι στην χειρότερη φάση από ποτέ, ενώ το σημείο αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, διέξοδο για άθληση για τους κατοίκους και επιπλέον και το κυριότερο η διάβρωση των τοιχίων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος είχε κινητοποιηθεί και συνεργάστηκε με τον Δήμο Μεγαρέων, που ολοκλήρωσε τη μελέτη του έργου που καθυστέρησε λόγω θέσης στον αιγιαλό και εμπλοκής συναρμόδιων κυβερνητικών φορέων. Με την ολοκλήρωση της μελέτης από τον Δήμο Μεγάρεων, η Περιφέρεια Αττικής, με την συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αποφάσισε να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2022 την ανακατασκευή των τοιχίων στην παραλία Βαρέας Μεγάρων. Η Περιφέρεια Αττικής υπογράφει προγραμματική σύμβαση και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του έτους.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Είναι παραπάνω από αναγκαίο να ανακατασκευασθούν τα τοιχία των πεζοδρομίων στην παραλία της Βαρέας, καθώς η διάβρωση από την θάλασσα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επικινδυνότητας για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς και επιπλέον η περιοχή είναι πόλος έλξης επισκεπτών. Ήταν από τις προτεραιότητές μου το έργο αυτό να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, ως επιτακτικό για την περιοχή μας, για την διέξοδο των πολιτών και την επισκεψιμότητα. Σήμερα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη».