Την καταστροφή στη Μάνδρα θυμίζουν οι εικόνες από την Κινέτα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας,

όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα, τρεις χείμαρροι ξεχείλισαν και παρέσυραν τα πάντα. Δρόμοι που έχουν «ανοίξει», αυτοκίνητα που έχουν σταματήσει πάνω σε… δέντρα, πλημμυρισμένα σπίτια. Καταστροφή και απόγνωση για τους κατοίκους στην Κινέτα, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής των προηγούμενων ημερών. Και όλα αυτά ενώ έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι μήνες από την προηγούμενη μεγάλη καταστροφή, τη φωτιά στην Κινέτα στις 23 Ιουλίου 2018.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 64 κλήσεις για την Κινέτα. Οι περισσότερες εξ αυτών έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. Οι εικόνες της Πυροσβεστικής να απομακρύνουν ηλικιωμένους, συγκλονίζουν. Το πρώτο φως της μέρας “αποκάλυψε” το μέγεθος της καταστροφής. Σπίτια κατεστραμμένα, αυτοκίνητα σε… δέντρα, δρόμοι ανοιγμένοι στα δυο, άνθρωποι εγκλωβισμένοι και απεγνωσμένοι!

Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση, όπως ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις. Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

Τέλος σημειώνεται ότι η περιοχή παραμένει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» από το Σεπτέμβριο του 2018, οπότε υπάρχει η σχετική ευχέρεια των απαιτούμενων κινήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.