Πραγματικό «τσουνάμι» οι καταγγελίες πολιτών για το διαρκές περιβαλλοντικό «έγκλημα» που λαμβάνει χώρα σε όλη την περιοχή

των Μεγάρων.

Παρακολουθούμε τρομαγμένοι την ανευθυνότητα της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων, που καταπατά διαχρονικά, κάθε έννοια του περιβαλλοντικού νόμου. Θάψιμο σκουπιδιών και «νόμων» σε ανενεργό λατομείο, επιχωμάτωση σε υδροβιότοπο, ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών, ανακατεμένα με τοξικά απόβλητα σε πολλά σημεία της περιοχής (ακόμα και δίπλα σε ρέμα), αποθήκευση και προσωρινή ταφή σκουπιδιών σε Χώρο Άθλησης και Πολιτισμού. 

          Μπουλντόζα σε αναμονή για το στρώσιμο μπαζών στη περιοχή του «Αϊ Γιάννη του Χορευταρά»

Όσον αφορά για τα σκουπίδια στο Χώρο Άθλησης και Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Κόκκαλη, την περασμένη Τετάρτη 29/1/2020 μετέβη στο σημείο κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, διαπίστωσε την ύπαρξη των θαμμένων σκουπιδιών, έκανε καταγραφή και όπως πληροφορηθήκαμε, θα επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο στο Δήμο Μεγαρέων.

          Μπαζοσκούπιδα δίπλα από σπίτια και τα μηχανήματα του Δήμου που τα στρώνουν

Πάντως και στην περιοχή του «Αϊ Γιάννη του Χορευταρά», οι μπουλντόζες του Δήμου Μεγαρέων «χορεύουν» διαχρονικά, στρώνοντας δίπλα από το παρακείμενο ρέμα, μπάζα ανακατεμένα με κάθε λογής τοξικά απόβλητα (λάστιχα, βιομηχανικές συσκευασίες, υλικά ανακαινίσεων, κατεδαφίσεων κλπ). 

       Οι μπουλντόζες στην περιοχή του «Αϊ Γιάννη του Χορευταρά» στρώνουν πάνω από το ρέμα

Επίσης, άλλος ένας χώρος, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Μεγαρέων, (πλησίον της Λεωφ. Αλεποχωρίου) χρησιμοποιείται ως αποθήκη κλαδιών, σκουπιδιών και διαφόρων αποβλήτων. Με μια πρώτη ματιά, στο χώρο υπάρχουν εκατοντάδες κυβικά, διαφόρων αποβλήτων. Φυσικά, χωρίς καμία προστασία για το υπέδαφος.

           Ο χώρος στη Λεωφ. Αλεποχωρίου

Από ότι φαίνεται, τις πρακτικές του Δήμου Μεγαρέων βλέπουν πολίτες, παραδειγματίζονται και πηγαίνουν και αυτοί να αδειάσουν πάσης φύσεως απόβλητα, όπου βρουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όλη η κοιλάδα να έχει μετατραπεί σε απέραντο ΧΑΔΑ. Ηθικός αυτουργός, γι΄ αυτό το περιβαλλοντικό «έγκλημα» η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, αφού δίνει πρώτη το κακό παράδειγμα στους πολίτες.

            Παλαιότερη φωτογραφία με το φορτηγό του Δήμου που εναποθέτει μπάζα

Η Δημοτική αρχή Μεγάρων, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, οφείλει να απαντήσει για όλο αυτό το αποδεδειγμένο διαχρονικό περιβαλλοντικό «έγκλημα» που συντελείται στην περιοχή. Μπορεί το μπάζωμα (επιχωμάτωση) στο Βουρκάρι να έγινε πριν 3 χρόνια, αλλά έγινε, κι αυτό δεν αλλάζει!  Τότε ήταν Αντιδήμαρχος ο κ. Φωτίου.  Τώρα είναι ο κ. Φυλακτός, ο οποίος μπορεί να μη μπαζώνει το Βουρκάρι, αλλά «μπαζώνει» τα υπόλοιπα Μέγαρα. Και τότε  Δήμαρχος ήταν ο κ. Σταμούλης, όπως και τώρα.

          Διακρίνεται καθαρά στη πόρτα του φορτηγού το λογότυπο (σήμα) του Δήμου Μεγαρέων

Μπορεί ο Δήμαρχος Μεγαρέων με ανάρτησή του να γνωστοποιεί ότι ο Δήμος θα εξοπλιστεί με απορριμματοφόρα και καφέ κάδους κομποστοποίησης, μπορεί να υπάρχει και «Σπιτάκι Ανακύκλωσης» στην πόλη, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα απολύτως, αφού ο Δήμος, ακυρώνει με τις παράνομες ενέργειές του, κάθε θετική προσπάθεια.

       Το φορτηγό και το μηχάνημα του Δήμου εν δράση

                Κάποιοι πολίτες, παραδειγματίζονται από τον Δήμο, πετούν μπάζα και απόβλητα, όπου βρουν  

           Χωρίς Λόγια...

Το «σαφάρι» στην κοιλάδα των αποβλήτων, συνεχίζεται...