«Μπαζώνουν τον υγροβιότοπο στο Βουρκάρι τα μηχανήματα του Δήμου Μεγαρέων»

Όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, περιβάλλον και Προεδρικό Διάταγμα, τα γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων. Συνεχίζει απτόητη το περιβαλλοντικό «έγκλημα» σε όλη την περιοχή. Ένα περιβαλλοντικό «έγκλημα» κατ εξακολούθηση που συντελείται, σε λατομεία, ρέματα και υγροβιότοπο, ο οποίος είναι και προστατευμένος με Προεδρικό Διάταγμα. Συγκεκριμένα, φορτηγό του Δήμου Μεγαρέων και μηχάνημα, μπαζώνουν τον υγροβιότοπο στο Βουρκάρι. Οι φωτογραφίες με τα μηχανήματα του Δήμου είναι αδιάψευστος μάρτυρας και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Ενδιαφέρον βέβαια θα είχε, να ακούγαμε και την άποψη του Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Κώστα Φυλακτού, επειδή αυτός είναι ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος και για όλα αυτά που γίνονται στη κοιλάδα των Μεγάρων, θα πρέπει να έχει γνώση. Όπως είναι λογικό,  μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου δεν πάνε από μόνα τους, σίγουρα από κάποιον παίρνουν εντολές. Είτε πρόκειται για μεταφορά και θάψιμο σκουπιδιών σε λατομείο, αλλά είτε πρόκειται και για μπάζωμα περιοχών, όπως είναι το Βουρκάρι.

Λίγα λόγια για τον υγροβιότοπο στο «Βουρκάρι».

Η λιμνοθάλασσα της Αγίας Τριάδας Μεγάρων (που αποκαλείται από τους ντόπιους και ως "Βουρκάρι") είναι ένας αβαθής όρμος που βρίσκεται στη νότια ακτή του Δήμου Μεγάρων, μεταξύ Νέας Περάμου, Σαλαμίνας και Πάχης και αποτελεί έναν υγρότοπο ιδιαίτερης οικολογικής αξίας και μοναδικό μεταναστευτικό σταθμό πτηνών στη Δυτική Αττική. Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία 31/3/2017, το ΦΕΚ Α.Α.Π. 72/2017,  το οποίο χαρακτηρίζει τον υγρότοπο στο Βουρκάρι Μεγάρων ως Περιφερειακό Πάρκο και καθορίζει ζώνες προστασίας, χρήσεως γης και όρους και περιορισμούς δόμησης, καθώς και μέτρα προστασίας και διαχείρισης του υγροβιότοπου.

            Το γνωστό κίτρινο τετραξονικό φορτηγό του Δήμου Μεγαρέων επί το έργον

 

           Ο φορτωτής που στρώνει τα μπάζα στο πίσω παρμπρίζ γράφει καθαρά ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ