Του Αντ. Δεωνά :

«Ντροπιαστικές εικόνες στα Μέγαρα. Ένας Δήμος γεμάτο σκουπίδια.» 

Πετούν σκουπίδια και κάθε λογής απόβλητα σε οικόπεδα, δημιουργώντας έτσι όχι μόνο μια αποκρουστική εικόνα, αλλά και εστίες μόλυνσης αφού υπάρχουν πεταμένα τοξικά υλικά και ψόφια πουλερικά. Το συγκεκριμένο «βουνό» με σκουπίδια βρίσκεται παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής οδού στα Μέγαρα σε κοινή θέα όλων των διερχόμενων.

Μήνες η «στήλη» παρακολουθεί την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο και δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως.

Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, αλλά και ο Αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, φαίνεται ότι δεν είναι ικανοί, ή, δεν είναι διατεθειμένοι να λύσουν το πρόβλημα με την «γάγγραινα» της παράνομης απόθεσης αποβλήτων σε διάφορα σημεία του Δήμου και ίσως προτιμούν να «κρύβονται» πίσω από αυτά.

Παράνομες μίνι χωματερές, υπάρχουν και στο Μεγάλο Πεύκο και στην Κινέτα  

Το τραγικό όμως σε αυτή την ιστορία είναι, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος σημειωτέων είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (φορέας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα), αλλά και σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή, ότι στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές έχει σκοπό να «κατέβει» ως υποψήφιος Δήμαρχος, δείχνει κι αυτός μια αδιαφορία για το πρόβλημα των σκουπιδιών στα Μέγαρα.  

Εκ του αποτελέσματος, τόσο ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, δείχνουν πολύ λίγοι για να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει, με την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική της περιοχής.

* Φωτό τίτλου προϊόν φωτομοντάζ