Γιατρός που υπηρετούσε σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας συνταγογραφούσε από το 2015, έως το 2017, συγκεκριμένο σκεύασμα

(που ήταν γαστρεντερολογικό φάρμακο 36 δισκίων) και το ύψος της συνταγογράφησης έφτασε να επιβαρύνει τον ΕΟΠΥΥ κατά 6 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο γιατρός ήταν παθολόγος και όχι γαστρεντερολόγος. Έπειτα από καταγγελία άλλου γιατρού, πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος στο νοσοκομείο που υπηρετούσε ο συγκεκριμένος γιατρός και διαπιστώθηκε ότι, υπήρχε και ένας τουλάχιστον φαρμακευτικός αντιπρόσωπος ως συνεργός του γιατρού, ο οποίος είχε στην κατοχή του πολλά βιβλιάρια ασθενείας, τα οποία έδινε στον παθολόγο για να γράψει το συγκεκριμένο γαστρεντερολογικό φάρμακο. Έκοβε συνταγές ο γιατρός αυτός, ακόμη και σε ασθενείς που βρίσκονταν στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Μακεδονίας.

Στο παρελθόν ο γιατρός αυτός είχε τεθεί σε αργία και του είχε επιβληθεί επίσης πρόστιμο 120.000 ευρώ.

Η Ελλάς προχώρησε σε σύλληψη του γιατρού το απόγευμα του Σαββάτου. Διερευνάται η περίπτωση να εμπλέκονται στην υπόθεση και φαρμακοποιοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχει ως εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016, 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζονται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.»