Την εκτίμηση ότι ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι τετραψήφιος έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι' αυτό, σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις, θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του  ΕΟΔΥ, ο οποίος βρέθηκε στα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται rapid tests σε πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε φτάσει μέχρι το μεσημέρι τα 1.200.

Η δήλωση του κ. Αρκουμανέα έρχεται σε συνέχεια της εκτίμησης που έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, μίλησε για 2.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τον Μάρτιο.

Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, ενώ διευκρίνισε ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο» και πως «τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά».

Όπως συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα δεδομένα εξετάζονται μέρα μέρα και οι αποφάσεις λαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση. «Σήμερα που μιλάμε δεν θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» ξεκαθάρισε.