Για πρώτη φορά το Παλαιστινιακό κράτος αναλαμβάνει την Προεδρία της μεγαλύτερης ομάδας κρατών στον ΟΗΕ, των G77 και της Κίνας

«Το Κράτος της Παλαιστίνης αναλαμβάνει την Προεδρία της Ομάδας Κρατών G77 και Κίνας στον ΟΗΕ. Στις 15 Ιανουαρίου 2019, ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την ετήσια προεδρία της G77 και Κίνας. Ένα ιστορικό βήμα για την Παλαιστίνη που δημιουργήθηκε μέσα από τις θυσίες του λαού της και τον μακρύ αγώνα τους για ελευθερία.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Δεχόμαστε αυτήν την τεράστια πρόκληση και τη μοναδική αυτή θέση με τεράστιο αίσθημα ευθύνης, καθώς και με τιμή και υπερηφάνεια. Με αυτό το εθνικό επίτευγμα, ξεκινά για την Παλαιστίνη μια κρίσιμη ιστορική φάση κατά την οποία θα ασκήσει τα νέα της καθήκοντα και ρόλο στο διεθνές στερέωμα.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της, η Παλαιστίνη θα εργαστεί για να υποστηρίξει όλα τα κράτη μέλη στην προώθηση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής διεθνούς τάξης. Μια τέτοιου είδους αναγνώριση σημαίνει την αναγνώριση εκ μέρους της Διεθνούς Κοινότητας του Παλαιστινιακού κράτους και το δικαίωμά του λαού μας στην αυτοδιάθεση.

Παρόλη την πραγματικότητα που επιφέρει η στρατιωτική κατοχή εκ μέρους του Ισραήλ, η Παλαιστίνη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο σύστημα.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει τεράστια δυναμική να μοιραστεί με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα. Ανυπομονούμε να εργαστούμε σε συνεργασία με τα μέλη της G77 και Κίνας, για να προωθήσουμε την ελευθερία και την ισότητα προσβλέποντας σε έναν πιο δίκαιο κόσμο.