«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται

αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων», υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τις πολύνεκρες επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, στους 22 ανέρχεται, πλέον, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην ένοπλη επίθεση του 21χρονου σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας, σύμφωνα με νέο απολογισμό των αστυνομικών αρχών.

Δύο από τους τραυματίες της επίθεσης υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανέφερε η αστυνομία του Ελ Πάσο με ανάρτηση στο twitter.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε στραφεί – για πολλοστή φορά – κατά μερίδας των αμερικανικών ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για «fake news» που προκάλεσαν «θυμό και οργή» στις ΗΠΑ, στον απόηχο των δύο πολύνεκρων επιθέσεων σε Τέξας και Οχάιο, που προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε ότι συνέβαλαν «πολύ», διαδίδοντας «ψευδείς ειδήσεις», στον «θυμό και την οργή», προσθέτοντας πως:

«Τα ΜΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις ζωές και την ασφάλεια στη χώρα μας. Τα fake news συνέβαλαν πολύ στον θυμό και την οργή που αναπτύχθηκαν εδώ και πολλά χρόνια» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.