Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, οι διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν ότι ο Έλληνας ναυτικός,

ένας εκ των τεσσάρων απαχθέντων στο Τόγκο, είναι καλά στην υγεία του. «Περιμένουμε. Είμαστε σε αναμονή, τίποτα δυστυχώς. Όλοι ψάχνουν, αλλά δεν βγαίνουν αυτοί να πουν τι θέλουν» ακούγεται να λέει ο πατέρας του ναυτικού στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων.

Σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του θύματος της απαγωγής

Την ίδια ώρα, από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών τονίζουν: «Η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την πλοιοκτήτρια εταιρία, όσο και με την οικογένεια του απαχθέντος ναυτικούς». Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, οι πειρατές αποκαλούνται «μαύροι δαίμονες» και συνηθίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις σε πλοία, αλλά και να απαγάγουν ναυτικού. Οι δράστες φαίνεται πως φροντίζουν για την υγεία των απαχθέντων, καθώς αυτοί αποτελούν το διαπραγματευτικό τους χαρτί προκειμένου να πάρουν τα λύτρα που ζητούν.

Την ίδια ώρα, πηγές θέλουν και το υπουργείο εξωτερικών των Φιλιππίνων επιβεβαιώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές έχουν ξεκινήσει. Οι διπλωματικές υπηρεσίες μαζί τις τοπικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των απαγωγέων.