Πανικός και τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο – Το έκαναν… «καρυδότσουφλο» ισχυροί άνεμοι – video | Εικόνες απόλυτου πανικού μέσα στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape.

Έγινε έρμαιο ισχυρών ανέμων! Τρόμος και πανικός επικράτησαν όταν το πλοίο πήρε κλίση. Τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες. Σοκάρουν οι περιγραφές. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.  Οι εικόνες που κατέγραψαν όσοι έζησαν τις στιγμές πανικού μέσα στο κρουαζιερόπλοιο είναι χαρακτηριστικές των όσων συνέβησαν. Καρέκλες και τραπέζια πήγαιναν από τη μια πλευρά στην άλλη, άνθρωποι έψαχναν εναγωνίως από κάπου να πιαστούν και να στηριχθούν, καθώς το πλοίο είχε πάρει κλίση 45 μοιρών, όπως είπαν κάποιοι από τους επιβάτες.

Στα σοκαριστικά video ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά τρόμου και καταγράφεται με τον πιο απόλυτο τρόπο ο πανικός που έζησαν οι επιβάτες τη στιγμή που οι άνεμοι των 115 μιλίων την ώρα (σ.σ. περίπου 190 χιλιομέτρων την ώρα) χτυπούσαν το κρουαζιερόπλοιο. Η εταιρία Norwegian Cruise Line, στην οποία ανήκει το Escape, ανακοίνωσε ότι υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών και μελών του πληρώματος, χωρίς να διευκρινίσει κάτι περισσότερο. Το πλοίο, σύμφωνα με την εταιρία, δεν έχει υποστεί ζημιές και παραμένει αξιόπλοο. 

Σοκάρουν οι περιγραφές των επιβατών  

Έπιπλα «πετούσαν», τα πάντα έπεφταν, άνθρωποι δεν μπορούσαν να σταθούν. Είναι μερικά απ’ όσα είπαν όσοι έζησαν τον απόλυτο τρόμο στο κρουαζιερόπλοιο Escape, όταν έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των θυελλωδών ανέμων. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω» δήλωσε μια επιβάτης. Ο Άαρον Μπλακ ήταν στο piano bar του πλοίου όταν έγιναν όλα. Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση. Τραπέζια, καρέκλες και… άνθρωποι άρχισαν να πηγαινοέρχονται στο χώρο. Φωνές, ουρλιαχτά και αντικείμενα που έσπαγαν ακούγονται στο video που έχει καταγράψει ο Μπλακ.  «Θυμάμαι πως σκεφτόμουν πόσο ήσυχα ήταν όταν ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη. Και ξαφνικά μας χτύπησαν οι ισχυροί άνεμοι και το πλοίο έγειρε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Όλα άρχισαν να κουνιούνται», είπε στο CNN.