Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι το θρίλερ με τα δύο τάνκερ υπό ελληνική σημαία

που κατελήφθησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν καθώς τα δύο πλοία παραμένουν υπό «αιχμαλωσία» με τους συγγενείς των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται σε αυτά να ζουν ώρες αγωνίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το ένα από τα δύο τάνκερ το «Prudent Warrior» βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς όπου έχει «δέσει» με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι οι ιρανικές αρχές θα προχωρήσουν σε απάντληση του φορτίου του. Όσο για το δεύτερο τάνκερ, το «Delta Poseidon» παραμένει στην ίδια θέση με την τελευταία που είχε όταν υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στα δύο ελληνόκτητα πλοία βρίσκονται ομάδες περιφρούρησης από τις ιρανικές δυνάμεις με τους Έλληνες ναυτικούς να είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με όσα έχουν μεταφέρει συγγενείς που κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η επίσημη ιρανική λιμενική αρχή (ΡΜΟ) υποστηρίζει ότι ο επίσημος λόγος της κατάληψης των δύο τάνκερ ήταν ότι προέβησαν σε «θαλάσσιες παραβιάσεις», χωρίς δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις και να αρκείται σε μια έρευνα που διεξάγεται «με βάση αποδείξεις και έγγραφα». Αντίθετα οι Φρούροι της Επανάστασης, άνδρες των οποίων κατέλαβαν τα δύο τάνκερ – παρά τις διεθνείς αντιδράσεις – απειλούν ότι θα προχωρήσουν στην κατάληψη και άλλων ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο αν «η Ελλάδα συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες», στοχεύοντας σε 17 ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.