Το πλήρωμα έριξε την βάρκα χωρίς ποτέ να μπορέσει να επιβιβαστεί..

Οριστικά στον βυθό της θάλασσας 6 Ναυτεργάτες. Μια ναυτική τραγωδία εξελίχθηκε προχθές και αφορά το Φ/Γ πλοίο «BATUHAN A», χωρητικότητας dwt 1.000 τόνων, κατασκευής 1971!

Το ίδιο πλοίο είχε προσαράξει το 2021 κοντά στο λιμάνι του Canakkake, βορειοδυτικά της Τουρκίας… Σημειώνεται ότι το πλοίο στην τελευταία επιθεώρηση που έγινε σε αυτό καταγράφηκαν 17 προβλήματα και ελλείψεις ορισμένες από τις οποίες αφορούσαν την ασφάλεια του!

Το «BATUHAN A» αναχώρησε από το Badalalan το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης, εστάλη σήμα κινδύνου και σε μία ώρα το σκάφος βυθίστηκε. Το Υπουργείο Μεταφορών, το Πολεμικό Ναυτικό και ο κυβερνήτης της Bursa εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τη συνεχιζόμενη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νότια της Κωνσταντινούπολης.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των έξι μελών του πληρώματος, που είναι Τούρκοι υπήκοοι, έχουν αναμιχθεί συνολικά 275 άτομα, αποτελούμενα από μια κορβέτα του Λιμενικού Σώματος, τρία επιπλέον περιπολικά σκάφη, σκάφη της ομάδας παράκτιας ασφάλειας, ένα ναρκαλιευτικό σκάφος και ένα διασωστικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης του πλοίου είναι ένα από τα έξι μέλη του πληρώματος που αγνοούνται. Μια ομάδα έρευνας ανακάλυψε ένα σωσίβιο με το όνομα του πλοίου και μια φουσκωτή σωσίβια σχεδία. Στη συνέχεια, το λιμενικό δήλωσε ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε τεχνολογία σόναρ για να εντοπίσει το πλοίο σε βάθος 51 μέτρων.

 

Πηγή: ΠΕΝΕΝ