Την τελευταία του πνοή άφησε τα  ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαΐου, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας,

 Λάζαρος Λασκαρίδης ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.  

Ο εκλιπών τραυματίστηκε σοβαρά στις 27 Απριλίου αφού υποχώρησαν τα σαθρά κάγκελα του μπαλκονιού της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας στο οποίο βρισκόταν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος περίπου 4 μέτρων.

Όλες αυτές τις μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή νοσηλευόμενος την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», έχοντας βαριά τραύματα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί δεν τα κατάφερε και υπέκυψε, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν μόλις 55 ετών και βρισκόταν σε μια εκδήλωση ανήμερα των γενεθλίων του, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, όταν συνέβη το ατύχημα που του στέρησε τελικά τη ζωή. Κάποια στιγμή βγήκε έξω σε ένα εσωτερικό μπαλκόνι του κτηρίου προκειμένου να καπνίσει. Στηρίχθηκε σε ένα κάγκελο, το οποίο όντας σαθρό και σάπιο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και με δυσκολία οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο της πτώσης του, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο κι ακολούθως νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν τα κατάφερε να διατηρηθεί στη ζωή. 

Ο εκλιπών αντιδήμαρχος Καλλιθέας, επικεφαλής του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», ήταν δημοσιογράφος στο επάγγελμα από τα 20 του χρόνια (1988) και είχε εργαστεί ως πολιτικός συντάκτης μεταξύ άλλων στις εφημερίδες, Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι.

Ακόμη, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9.84, όπως επίσης και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven. Επίσης, είχε θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων: Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Ήταν μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1996-2007) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας (2007-2010).

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.

«Βαριά και τεράστια απώλεια»

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτριος Κάρναβος, ανέφερε πως νιώθει συντετριμμένος από την απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, προσθέτοντας πως με τον αντιδήμαρχο τον ένωνε φιλία 38 ετών. 

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.

​Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας.  

​Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».