Και με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών του Δήμου

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τη Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την κάλυψη μέρους της υποχρηματοδότησης του Προγράμματος ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς. Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κλήθηκαν και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΕΣ προκειμένου να αναζητηθούν – εξευρεθούν λύσεις για το σημαντικό αυτό θέμα, με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου.

Επίσης το θέμα συζήτησε ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ.Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Θεόδωρο Γκοτσόπουλο στη συνάντηση του στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ αφού η ΕΕΤΑΑ είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου επανέλαβε το αίτημα του Δήμου όπως το είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και συγκεκριμένα  ζήτησε:

  • Να καλυφθεί άμεσα μέρος της ελλειπούς χρηματοδότησης των προηγούμενων ετών, ώστε να μπορούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου τουλάχιστον με ποσό 200.000 €.
  • Να υπάρξει αναπροσαρμογή της επιχορήγησης για νέα σχολική περίοδο 2019-2020 ανά βρέφος και νήπιο ώστε να είναι απολύτως ρεαλιστική η συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα. Ο στόχος είναι η διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο με σεβασμό στα μικρά παιδιά  και τις οικογένειές τους ανταποκρινόμενοι φυσικά πλήρως στις υποχρεώσεις μας στο σύνολο των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες στο πρόγραμμα αυτό.

Τα παραπάνω αιτήματα ζήτησε ο Δήμαρχος να ικανοποιηθούν άμεσα ώστε να μπορεί ο Δημοτικός μας Οργανισμός να ανταποκριθεί στις ανάγκες των οικογενειών για φιλοξενία βρεφών και νηπίων με την ταυτόχρονη ανανέωση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων ορισμένου χρόνου για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020.

Μετά το πέρας και των δύο συναντήσεων ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Για να εφαρμοσθεί όμως η αυτή η αρχή απαιτούνται διορθωτικές παρεμβάσεις από τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη η υλοποίηση του προγράμματος. Χρειάζεται να διατεθούν άμεσα πόροι μέσω των ΚΑΠ και να γίνει αναπροσαρμογή της ετήσιας ανά βρέφος και ανά νήπιο επιχορήγησης του προγράμματος ΕΣΠΑ. Έτσι οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες αυξημένης φροντίδας και με πλήρη σύνθεση ανανεώνοντας τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων που αμείβονται μέσω του προγράμματος».

Αναμένουμε τις ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων για την επίλυση του προβλήματος.

Στις συναντήσεις του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου με τον Γενικό Γραμματέα ΥΠ.ΕΣ, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τη Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ παρόντες ήταν η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚΑ, κα. Ντένια Λουκάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μανώλης Αντωνάκος.