Ένα άλλο προπύργιο της Ν.Δ, θα δοκιμαστεί σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για το δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Όπως πληροφορούμαι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος εκλέγονταν τα τελευταία χρόνια με πολύ υψηλά ποσοστά από την πρώτη Κυριακή, αποφάσισε να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές και να εγκαταλείψει το δήμο. Όχι όμως και να τον αφήσει στην τύχη του με τη λογική, όποιος θέλει ας βγει. Φυσικά επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κανείς επίσημος αντικαταστάτης του κι εκεί εκδηλώθηκε η επιθυμία από αρκετούς αντιδημάρχους να θέσουν υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Αυτό που πληροφορούμαι είναι ότι σύντομα, τόσο ο ίδιος όσο και η Ν.Δ, θα δώσουν επίσημα το χρίσμα στον εκλεκτό τους που είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Κοινωνικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Μάλιστα μαθαίνω ότι ο κ. Χατζηδάκης θα αναλάβει προσωπικά, μαζί με τον δικό του προεκλογικό αγώνα για τη βουλή, να στηρίξει και τον προεκλογικό αγώνα του κ. Φωστηρόπουλου.

Κι εκεί τίθεται ένα ζήτημα, τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που ευελπιστούσαν να ηγηθούν κάποιου συνδυασμού και να θέσουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι. Θα επιστρέψουν στη βάση τους και θα κάνουν ένα δυνατό προεκλογικό αγώνα για την παράταξη ή θα την υπονομεύσουν εκ των έσω;

Τέτοια φαινόμενα θα συναντήσουμε στο επόμενο διάστημα και σε άλλους δήμους, που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα πράγματα με τις υποψηφιότητες. Βλέπετε όσο περνάει ο καιρός, ανοίγει η όρεξη για πολλούς να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη.