Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη μείωση των μηνιαίων εργοδοτικών εισφορών για τον κλάδο κύριας σύνταξης των εργαζομένων κάτω των 25 ετών ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

«Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών, αναμφίβολα είναι μία θετική εξέλιξη και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Και στην «ανάσα» που μπορεί να πάρουν όσες επιχειρήσεις έχουν εργαζόμενους αυτής της ηλικίας αλλά και στον αγώνα καταπολέμησης της ανεργίας.

Δεν παύει όμως να είναι ένα μέτρο που αφορά κάποια συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων. Το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει ανάγκη από μέτρα που να αφορούν τους πολλούς και αυτά δεν είναι άλλα από τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τον εξορθολογισμό των εισφορών. Ως Επιμελητήριο, έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι τα αποσπασματικά μέτρα δεν μπορούν να αποτελέσουν μία ουσιαστική βάση στήριξης της επιχειρηματικότητας. Απλώς λειτουργούν σε ορισμένες περιπτώσεις ως «ασπιρίνη». Όμως για την αντιμετώπιση της κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία μας, απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που θα έχει εκπονηθεί με τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση και θα έχει υπολογιστεί με κάθε λεπτομέρεια. Πρέπει να πάψουμε να βαδίζουμε στα τυφλά και να λειτουργούμε με ημίμετρα, κάτι που κάναμε για σχεδόν μία δεκαετία. Και δεν επιτρέπονται άλλες καθυστερήσεις. Αναπτυξιακός σχεδιασμός, έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν εφαρμοστεί αυτό το τρίπτυχο, μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα στην αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η οικονομία μας».