Για το νέο σύστημα διακανονισμού οφειλών στη ΔΕΗ, το οποίο είναι ήδη σε ισχύ, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο STAR,

στο πλαίσιο σχετικού ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στα οφέλη (ευκολία και αμεσότητα) που έχει για πολίτες και επιχειρηματίες η νέα διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται αλλαγή της πρόβλεψης για απώλεια της ρύθμισης αν κάποιος δεν πληρώσει την πρώτη δόση. Τόνισε ακόμη την πάγια θέση ότι «κανένας πολίτης δεν πρέπει να μένει χωρίς ρεύμα».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές. Ο υπολογισμός της προκαταβολής και των δόσεων είναι απλός και γίνεται, ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Η διαδικασία έγκρισης είναι αυτοματοποιημένη και γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του. Επιπλέον από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις και τηλεφωνικά στο 11770.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί :