Ο καιρός για «διακοπές στην πόλη μου» έφτασε! Το αγαπημένο πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των δημοτικών μας σχολείων υλοποιείται και φέτος, από 20 Ιουνίου έως 17

Ιουλίου, για δέκατη συνεχή χρονιά, από τον Δήμο και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού.

Το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την φοίτηση στις Α’ έως και Στ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των εργαζομένων γονέων και η παροχή δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών με το τέλος του σχολικού έτους.

 Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Λώνας στην επικοινωνία τους με τους γονείς δήλωσαν ανάμεσα στα άλλα: «Κάθε χρόνο επιδιώκουμε την ποιοτική βελτίωση και τον εμπλουτισμό των δράσεων, σύμφωνα και με τις δικές σας πολύ ουσιαστικές και θετικές υποδείξεις. Στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης δράσεις για την Ανακύκλωση με την Υπηρεσία Καθαριότητας, για την Προστασία του Πρασίνου, με την Διεύθυνση Πάρκων & Κηποτεχνίας, για την αξία της Υγιεινής Διατροφής, με τους ειδικούς των Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενημέρωση για την Ασφάλεια στην θάλασσα από την ΕΔΟΚ, γνωριμία με την Ορθή χρήση του Υπολογιστή και του Διαδικτύου με το ΔΗ.Κ.ΕΠΙ, δράσεις Φιλαναγνωσίας με την Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ. Φυσικά, οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν Θαλάσσια Μπάνια με την επίβλεψη έμπειρων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι συνεργάτες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού. Μέλημα μας είναι τα παιδιά μας να περάσουν τέσσερεις αξέχαστες εβδομάδες διακοπών στον Κορυδαλλό σε Σχολεία ασφαλή, φροντισμένα και καθαρά. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ανταμώσουμε, στην πιο ωραία παρέα του Καλοκαιριού στον Κορυδαλλό!»

Για την ενημέρωση των γονέων έχουν σταλεί στα Σχολεία τα ειδικά έντυπα (ένα για κάθε παιδί) τα οποία είναι αναρτημένα και στο site του Δήμου http://www.korydallos.gr και του Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού  www.oapkorydallos.gr . 

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα 1ο , 6ο  και 9ο  Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. 

Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται όπως και πέρσι: 1ο παιδί  130 ευρώ, 2ο  παιδί 80 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.  

Εγγραφές  6, 7, 10 , 11  Ιουνίου:  Πρωί: 9:00-14:00, Απογ: 17:00-21:00

& 12 Ιουνίου, Πρωί: 9:00-14:00. Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, 

Σολωμού 2-4,  Δ.Α.Κ Κορυδαλλού. Τηλ. 210 4944364-5 εσωτ. 1.