Πρωτοφανείς και αχαρτογράφητες οι μέρες που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι περαστικές και να βγούμε όλοι υγιείς από την κρίση.

Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που καθημερινά γεννιούνται και να απαντήσουμε στις ανάγκες των ημερών. Έτσι λοιπόν συναντηθήκαμε προχθές με τους εκπροσώπους της Μητρόπολης Νίκαιας, τον Πρωτοσυγκελεύοντα Επίσκοπο Ευρίπου κύριο Χρυσόστομο και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πατέρα Αθανάσιο για να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα που μας αφορούν όλους. Συζητήσαμε επίσης με τη Μητρόπολη Πειραιά και καταλήξαμε στα εξής:
• Από τη Μεγάλη Εβδομάδα που πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Αττικής η καθημερινή παραλαβή γευμάτων, αναλαμβάνουμε την τροφοδοσία των απόρων συμπολιτών μας που σίτιζε μέχρι τώρα η Εκκλησία με τις Τράπεζες Αγάπης. Εμείς θα μεταφέρουμε τις αντίστοιχες μερίδες (για μεσημέρι και βράδυ) στους ναούς και από κει θα διατίθενται στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ο Δήμος θα συνεχίσει να κάνει διανομή φαγητού και σε όσους το έχουν ανάγκη όπως μέχρι σήμερα, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Για την διευκόλυνση των πιστών στην παρακολούθηση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας από το σπίτι τους, ενημερώνουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:

Κυριακή των Βαΐων, σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νίκαιας που θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Νίκαιας Κ.Κ. Αλέξιος, μέσω του καναλιού του Δήμου στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCy6SAeTmiLK1wHGJfftxVzQ), στις 7.30 το πρωί.

Μεγάλη Πέμπτη, σε ζωντανή σύνδεση στον Alpha θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Πειραιά Κ.Κ. Σεραφείμ από τις 5.00 - 730 το απόγευμα.

Μεγάλη Παρασκευή, σύνδεση με το Ναό της Παναγίτσας στο Περιβολάκι, που θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Νίκαιας K.K. Αλέξιος, μέσω του καναλιού του Δήμου στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCy6SAeTmiLK1wHGJfftxVzQ), στις 5.00 το απόγευμα.

Μεγάλο Σάββατο, ο Μητροπολίτης Πειραιά Κ.Κ. Σεραφείμ στην Αγία Τριάδα από 11.15 - 12.30 το βράδυ στον Alpha.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή 12 Απρίλη το πρωί από τις 9.00 - 13.30, σας περιμένουμε στην αιμοδοσία του Δήμου στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Ευχόμαστε σε όλους σας καλή δύναμη και υγεία και να είναι το πρώτο και τελευταίο Πάσχα που το περνάμε στα σπίτια μας.