Ο σεισμός της προηγούμενης Παρασκευής το μεσημέρι ήταν κάτι που προφανώς κανένας δεν περίμενε να συμβεί. Μας αιφνιδίασε, μας τρόμαξε και δυστυχώς προκάλεσε ζημιές

σε πολλά σπίτια της πόλης μας.

Η επίσημη πιστοποίηση των ζημιών, αλλά και η αποζημίωση τους -αν γινει- είναι υπόθεση του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας. Οι υπηρεσίες του Δήμου, μόνο ενημερωτικά μπορούν να λειτουργήσουν .

Ο Δημος μας ανέλαβε άμεσα δράση, αναβλήθηκαν οι άδειες των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας, και το Σάββατο συγκροτήσαμε πέντε συνεργεία που είναι στους δρόμους, για να ελέγξουν και να ενημερώσουν τους δημότες μας για την ασφάλεια ή όχι, των σπιτιών τους που υπέστησαν ζημιές.

Το Σαββατοκύριακο ελεγξαμε περισσότερα από 100 κτίσματα και συνεχίζουμε μέχρι να ελεγχθεί και το τελευταίο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας. Συμμετέχοντας προσωπικά στα συνεργεία αυτά, μπορώ με βεβαιότητα να πω, ότι οι ζημιές στην πόλη είναι περιορισμένες και αφορούν κυρίως ρωγμές σε τοιχοποιιες. Ελάχιστες είναι οι ζημιές στον φέροντα οργανισμό (μπετόν). Για τις ζημιές αυτές, έχουμε ήδη ενημερώσει το Υπουργείο για την επίσημη καταγραφή τους.

Για οποιον δημοτη μας αναζητα πληροφοριες, το τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι 2132075341. Στη διάθεση όλων είναι επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών υπηρεσιών.