«Εδώ και 10 μήνες πάνω από 5.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία

με οδυνηρά αποτελέσματα τόσο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και για τους ίδιους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων μας δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Αντί να γίνουν νέες προσλήψεις η κυβέρνηση αποφάσισε να εκβιάσει και να τιμωρήσει τους υγειονομικούς που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν. Ωστόσο, χρέος της πολιτείας είναι να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες που ενδεχομένως φοβούνται από τα αντιφατικά μηνύματα που λαμβάνουν κι όχι να στερεί τον μισθό εργαζομένων -ιδιαίτερα σε μία εποχή ακραίας ακρίβειας- και να τους απειλεί με απολύσεις.

Είναι λυπηρό εν μέσω μίας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης να οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία και στην φτώχεια, ενώ την ίδια στιγμή να βλάπτονται οι πολίτες λόγω της υπολειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας. Ο Δήμος Περάματος γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων πολιτών, τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περάματος, καθώς υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρουσιάζονται κενά σε άκρως απαραίτητες ειδικότητες ιατρών. Σε επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, έχουμε αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση και έχουμε ζητήσει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση των μείζονων προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες του Περάματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αναστολή εργασίας των υγειονομικών να ανακληθεί και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους. Είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν και για εκείνους τα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, δηλαδή ο περιοδικός έλεγχός τους μέσω rapid test. Οι πολίτες -και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες- έχουν ανάγκη από μία ασφαλή, αποτελεσματική και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας».