Στοιχειοθετώντας και τεκμηριώνοντας κάθε του πρόταση,ο Δήμαρχος μίλησε για την τραγική κατάσταση που βρισκόταν ο Δήμος όταν παρέλαβε η Δημοτική Αρχή και εξήγησε

την απόφαση που ελήφθη για τη Σωτηρία του Δήμου και την αποφυγή της Χρεοκοπίας και της Επιτήρησης. Στη σύνδεση που έκανε με το παρελθόν, αναφέρθηκε στα χρέη των 45 και πλέον εκατομμυρίων που κατάφερε να διαχειριστεί ως Δήμαρχος ενώ συγχρόνως αποκάλυψε ότι για πάρα πολλά χρόνια δεν κατατίθεντο φορολογικές Δηλώσεις από το 2004 και Ισολογισμοί από το 2011. Αφού παρουσίασε με σαφήνεια όλες τις ενέργειες που οδήγησαν στην επίτευξη του ακατόρθωτου, δηλαδή να σωθεί ο Δήμος και αυτή τη στιγμή να αποτελεί έναν από τους πλέον οικονομικά υγιείς Δήμους στην Ελλάδα, έδειξε και σειρά από διαφάνειες που απεικόνιζαν με χαρακτηριστικό τρόπο την αποτελεσματικότητα των δράσεων της Δημοτικής Αρχής. Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε την πορεία των υποχρεώσεων προς του προμηθευτές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 ετών, όπου η Δημοτική αρχή έχει κατορθώσει μείωση κατά 60%, ενώ η πορεία των ταμειακών διαθεσίμων παρουσίασε ανοδική πορεία για όλα τα έτη, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο ταμειακό απόθεμα για το Δήμο Περάματος, όπου στο τέλος τους 2019 θα βρίσκεται άνω των 9.000.000 €.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο ποσό το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα της αγαστής οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Περάματος να συντάσσει Τεχνικό Πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιήσει τεχνικά έργα και παρεμβάσεις στην πόλη και να εξασφαλίζει τον συνολικό εκσυγχρονισμό του Δήμου. Στη συνέχεια της παρουσίασης, ο Δήμαρχος προέβη σε μια ποσοτική και ποιοτική ανάλυση του συνόλου των δανείων που ήταν υποχρεωμένος να διαχειριστεί και επιχείρησε μια ομολογουμένως πετυχημένη σύνδεση με τις καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί στη θητεία του. Στο σημείο αυτό της παρουσίασης, οι δύο διαφάνειες τόσο των δανείων που βρήκε όσο και των καταδικαστικών δικαστικών αποφάσεων προκάλεσαν τεράστια αίσθηση στο ακροατήριο, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις περιόδους που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή στο Δήμο Περάματος.

Επίσης, δεν δίστασε να αναφερθεί στους μελλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η πόλη, που οφείλονται στην κακοδιαχείριση των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών. Συγκεκριμένα, μίλησε για τα χρήματα που θα κλιθεί στο μέλλον να πληρώσει ο Δήμος σε ότι αφορά την κατασκευή του Δημαρχείου, το οποίο δεν πλήρωσε αυτός που το εγκαινίασε, μιας και όλα εξοφλούνται τώρα με καταδικαστικές αποφάσεις. Ο έτερος κίνδυνος αφορά σε διάφορα χρηματοδοτούμενα έργα, τα οποία έχουν απενταχθεί και υπάρχει ορατός κίνδυνος για απαίτηση επιστροφής των χρημάτων. Ακολούθησε μια εκτενής παρουσίαση στα τεχνικά έργα που έχουν υλοποιηθεί σε όλη την έκταση της πόλης, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και διαδραστικός χάρτης του Περάματος, ο οποίος έδειχνε όλες τις παρεμβάσεις, από ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρομήσεις, μέχρι αποχετεύσεις και διανοίξεις νέων οδών όπως η οδός Σουλίου στο Ικόνιο, αλλά και δράσεις της υπηρεσίας μικροέργων σε όλη την έκταση της πόλης. Φυσικά στο συγκεκριμένο χάρτη συμπεριελήφθησαν τα μεγάλα έργα όπως, της συνολικής ανάπλασης του χώρου της Πρόνοιας με παιδικές χαρές, γήπεδο μπάσκετ, ανακαινισμένο στίβο, αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο πάρκο, καθώς και το Γήπεδο Περάματος, το Δυτικό Άκρο, το Θερινό Σινεμά, το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, οι ανακαινίσεις των σχολικών κτιρίων.

Οι δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ήταν αυτές που παρουσιάστηκαν στη συνέχεια της λογοδοσίας, όπου τα ποσοτικά στοιχεία έδειξαν τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις με τους χιλιάδες ωφελούμενους δημότες. Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτική Προστασία, Παιδεία, πολιτισμός, Αθλητισμός, και τμήμα Προγραμματισμού ήταν τα ακόλουθα πεδία στα οποία ο Δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες, δίνοντας την πραγματική διάσταση παρεμβάσεων στους αντίστοιχους τομείς, κρατώντας για το τέλος τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχουν ληφθεί στα Δημοτικά Συμβούλια. Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, ο Δήμαρχος της πόλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για να παραχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, από τους συνεργάτες του, τους εθελοντές και φυσικά τους υπαλλήλους του Δήμου.