Ανησυχία προκαλεί η ανζοπύρωση της φωτία στην Ελαφόνησο. Με εντολή της δημάρχου της Ελαφόνησου, εκκενώνεται και ο Οικισμός Παναγιάς,

ενώ εκκενώθηκε ξανά το κάμπινγκ του Σίμου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική  οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι. Ο δρόμος προς και από του Σιμου , κάμπινγκ έκλεισε ξανά πριν από μια ώρα. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο. Το ένα καίει προς την άκρη του νησιού , πρόκειται για τη χθεσινή φωτιά που διένυσε όλη την απόσταση του βουνού και αναζοπυρώθηκε στα ίδια χθεσινά σημεία. Πριν από λίγα λεπτά έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού ενώ και πάλι επιχειρούν ισχυρες επίγειες δυνάμεις. Αεροπλάνα και ελικόπτερα αν και  βρίσκονται 10 στην περιοχή δεν πετάνε, μάλλον δεν μπορούν λόγω του δυνατού αέρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα  τελευταία λεπτά επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Με εντολή της δημάρχου της Ελαφόνησου, εκκενώνεται και ο Οικισμός Παναγιάς, ενώ εκκενώθηκε ξανά το κάμπινγκ του Σίμου.

Οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι. Ο δρόμος προς και από του Σιμου , κάμπινγκ έκλεισε ξανά πριν από μια ώρα. Δυο τα μέτωπα της φωτιάς. Το ένα καίει προς την άκρη του νησιού , πρόκειται για τη χθεσινή φωτιά που διένυσε όλη την απόσταση του βουνού και τώρα αναζοπυρώθηκε στα ίδια χθεσινά σημεία. Πριν από λίγα λεπτά έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού ενώ και πάλι επιχειρούν ισχυρες επίγειες δυνάμεις. Αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν πετάνε, μάλλον δεν μπορούν λόγω του δυνατού αέρα..

Στην Ελαφόνησο με κλομάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει και ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.