Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων Περιστερεώνα και Χαϊκάλη στις Τοπικές Κοινότητες Πουλίτσας και Ευαγγελίστριας του Δήμου Βέλου Βόχας.

Λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ζορμπάς” στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 και των τεράστιων ζημιών – καταστροφών που προκλήθηκαν τότε, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας προέβη σε άμεσες εργασίες απόφραξης τεχνικών και αγωγών των ρεμάτων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τα εν λόγω ρέματα, προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την ελεύθερη ροή του νερού.

Στις περιοχές που έγιναν οι επεμβάσεις από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας, παρευρέθηκαν επιβλέποντας τις σχετικές εργασίες, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, μαζί με τον πρόεδρο της Ευαγγελίστριας Τάσο Αναγνωστόπουλο.

Οπως είναι γνωστό, μετά την ψήφιση του νόμου “Κλεισθένης” η αρμοδιότητα αστυνόμευσης και καθαρισμού των ρεμάτων περιήλθε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοπονήσου και οι Περιφερειακές της Ενότητες, εφαρμόζοντας οδηγίες του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προέβησαν άμεσα σε εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος στην Π.Ε. Κορινθίας, “προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα του νομού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και με τη συνεργασία των πολιτών, τις περιουσίες των κατοίκων”.