Τι γίνεται σε τούτο τον κόσμο; Δεν ξέρω αν είναι να γελάς ή να κλαις τελικά με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων Δημήτρη

Μπίτζιο. Εδώ ο κόσμος «καίγεται» και ο συγκεκριμένος κύριος αντί να ασχοληθεί με την ανακύκλωση, τα βιοαπόβλητα, τον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου και να κοιτάξει να κάνει  «πράσινα σημεία», ανεβάζει βίντεο στο διαδίκτυο και ασχολείται για τρύπες και σαλιγκάρια που ευελπιστεί να βγουν με τις βροχές.  

Μια από τις αφορμές για το άρθρο, ήταν και οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπίτζιου στο συγκεκριμένο βίντεο.

Από ότι διακρίνει πλέον η «στήλη», η σοβαρότητα και το επίπεδο που πρέπει να έχει ένας Αντιδήμαρχος, δεν υπάρχει, έχει πάει περίπατο και είναι αυτό που λένε στην καθομιλουμένη «επίπεδο... δάπεδο!».  Αν μη τι άλλο λοιπόν, αν υπήρχε στοιχειώδης σοβαρότητα, ο Αντιδήμαρχος θα έπρεπε να ανησυχεί για τις βροχές που μπορεί να πλήξουν την παράνομη επικίνδυνη και μολυσματική χωματερή στο Χιλιομόδι και όχι το πως θα μαζέψει «αυτοδιοικητικά» σαλιγκάρια όπως αφήνει ο ίδιος να εννοηθεί.

Η «στήλη» δυστυχώς αντιλαμβάνεται, ότι παρ' όλα όσα έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί κατά καιρούς, τόσο ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος, όσο και ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, «περί άλλα τυρβάζουν» και δεν έχουν καταλάβει πόσο κρίσιμη και επικίνδυνη είναι η κατάσταση του υπερκορεσμένου κυττάρου στον παράνομο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το λένε μηχανικοί και έμπειροι γνώστες του αντικειμένου οι οποίοι έχουν δει και μελετήσει το υλικό που τους παραχωρήσαμε από την συγκεκριμένη χωματερή.

Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί στην Κόρινθο την επικινδυνότητα της κατάστασης, η μπορεί και να μην έχουν το «γνώθι σαυτόν», ότι με τις βροχές, το κύτταρο δεν είναι στέρεο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «τσουλήσει» με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και το περιβάλλον. Ακόμα ίσως δεν έχουν αντιληφθεί, ότι η βροχή ξεπλένει όλο το κύτταρο και όλες οι τοξικές και βλαβερές ουσίες των στραγγισμάτων από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, μοιραία καταλήγουν στο υπέδαφος με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού ως γνωστό, δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας.

Επίσης, (για να χαριτολογήσουμε και λίγο) ίσως δεν έχουν αντιληφθεί, ότι από τα «σαλιγκάρια» δεν κινδυνεύει κάποιος (άντε το πολύ, πολύ, να πάθει καμιά τροφική δηλητηρίαση), με την παράνομη και επικίνδυνη χωματερή όμως, αν το φέρει η ρημάδα η κακιά ώρα και γίνει η στραβή στην «βάρδια» σου (όπως είχε πει και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου), περνάνε οι υπεύθυνοι την πόρτα του Εισαγγελέα και των Δικαστών, χωρίς να το καταλάβουν.

Για να εξηγούμαστε και προς αποφυγή παραξήγησης, το αυτοδιοικητικό «γαϊτανάκι» που γυρίζουν στην Κόρινθο που αφορά τις κόντρες με τους υποψήφιους Δημάρχους και τους αποστάτες Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και οι διαδικτυακές «τσαχπινιές» του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε, εκτός από επίσημα δελτία τύπου που μπορεί να αποστείλει όποια Δημοτική παράταξη επιθυμεί για δημοσίευση!

Όμως, δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους, η παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι και γι' αυτό επανερχόμαστε στο θέμα.

Επειδή λοιπόν, η Δημοτική Αρχή παρ' όλα όσα έχουν γραφτεί εδώ και ένα χρόνο και παρ' όλη την έκθεση «καταπέλτης» των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, συνεχίζει την τακτική του «στρουθοκαμηλισμού», η «στήλη» πλέον έχει υποχρέωση, να καταθέσει όλο τον φάκελο της πολύμηνης έρευνας με τα στοιχεία που αφορούν την παράνομη, αμαρτωλή και επικίνδυνη χωματερή στο Χιλιομόδι, αλλά και ότι άλλο περιστρέφεται γύρω από αυτήν και ο νοών νοείτο, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα τι πραγματικά συμβαίνει.

Υπάρχει βέβαια και πρόταση Ευρωβουλευτή με τον οποίο έχουμε συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, αντίγραφο του φακέλου να σταλεί και στο γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, καθώς η συγκεκριμένη χωματερή από όσων γνωρίζουμε είναι και αδήλωτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως δεν γνωρίζει την ύπαρξη της.

Εννοείται ότι ο συγκεκριμένος φάκελος στο μοναδικό γραφείο που δεν θα κοινοποιηθεί, είναι το γραφείο του Κορίνθιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, για τους λόγους αδράνειας που έχει επιδείξει για το συγκεκριμένο θέμα...