Ρεπορτάζ Αντ. Δεωνάς.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δεν μυρίζουν τα διυλιστήρια και μυρίζει ανυπόφορα το εργοστάσιο ζωοτροφών στην περιοχή Σουσάκι του Δήμου

Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στη θέση Κοκκινιές.

Έπειτα από πολλές καταγγελίες περιοίκων, επισκεφθήκαμε την περιοχή, όπου διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει. Μια απίστευτη και άσχημη βαριά μυρωδιά (όμοια με ΧΥΤΑ) πολύ πριν το εργοστάσιο, καλύπτει τον αέρα σε σημείο που δεν μπορείς να ανασάνεις. Σημειωτέων δε, ότι η περιοχή πέριξ του εργοστασίου, κατοικείτε στην πλειοψηφία από ηλικιωμένους και συνταξιούχους, με κάποιους εξ αυτών να έχουν και αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να ανασάνουν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρ' όλο ότι έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα, τόσο στους υπεύθυνους του εργοστασίου, όσο και στην Δημοτική Αρχή, το πρόβλημα παραμένει ακόμα και σήμερα χωρίς να έχει δοθεί κάποια λύση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τις καταγγελίες των κατοίκων στο Σουσάκι, η Δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε αμέσως και μέσω του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Σπύρου Ράτη, έχει επισκεφθεί επανειλημμένος το συγκεκριμένο εργοστάσιο όπου έχει κάνει αυστηρή σύσταση στους υπεύθυνους της μονάδας να συμμορφωθούν και να λύσουν το πρόβλημα με τις μυρωδιές που σημειωτέων, πολλές φορές όταν φυσάει ο αέρας προς την κατεύθυνση των Αγίων Θεοδώρων, φτάνουν μέχρι εκεί.

Παρ' όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου μέχρι στιγμής έχουν δείξει αδιαφορία και το πρόβλημα συνεχίζεται. Πάντως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε και τα αποτελέσματα της έκθεσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος από την αυτοψία που είχαν κάνει στην περιοχή και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Επειδή όμως συνεχίζονται οι καταγγελίες, ελπίζουμε στην επόμενη αυτοψία που θα κάνουν  οι  Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, να μην είναι «βουλωμένη» η μύτη τους και ο νοών νοείτο...