Σε επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων Σπύρο Ράτη, δήλωσε ότι η φωτιά που είχε ξεσπάσει λόγω πτώσης κεραυνού, έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

,παρ όλα αυτά παραμένουν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής επειδή υπάρχουν λίγες μικρο εστίες (καντηλάκια) οι οποίες είναι θέμα ώρας να σβήσουν.

Συγκεκριμένα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στους  Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας στη θέση Πλάτανος πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν 64 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, εθελοντικές ομάδες συλλόγων πυροπροστασίας, η Πολιτική Προστασία Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ράτης, υδροφόρες του Δήμου ενώ με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη έφτασε στο σημείο ερπυστριοφόρο του στρατού και 2 μηχανήματα έργου για να ανοίξουν δρόμους για να περάσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.