Δελτίο Τύπου της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Β' Αθηνών της Ν.Δ. κυρίας Άννας Καραμανλή ,σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε στον Υφυπουργό Αθλητισμού  με ΘΕΜΑ “Συνεχείς παρατάσεις στην εφαρμογή της Κάρτας Υγείας Αθλητή”

Την πρακτική της Κυβέρνησης να αναβάλλει συνεχώς την εφαρμογή της Κάρτας Υγείας Αθλητή, καυτηριάζει με ερώτησή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή. Η Βουλευτής Β΄Αθηνών κάνει λόγο για κυβερνητική προχειρότητα που έχει ως αποτέλεσμα ένα μέτρο κινούμενο στη σωστή κατεύθυνση να παραμένει ανεφάρμοστο. Όπως επισημαίνει κ. Καραμανλή, παρ’όλο που ο σχετικός νόμος που προβλέπει την Κάρτα Υγείας Αθλητή ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2017 (4479), η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή της εκδόθηκε 14 ολόκληρους μήνες μετά. Οι αθλητικές ομοσπονδίες ενημερώθηκαν παραμονή του περασμένου δεκαπενταύγουστου ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έκδοση της Κάρτας Υγείας – που συνεπάγεται ιατρικές εξετάσεις – έως τις 9/9/2018. Προφανέστατα αυτό ήταν αδύνατον, με αποτέλεσμα η ΓΓΑ να σπεύσει να δώσει παράταση για ένα ακόμη μήνα. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η κ. Καραμανλή, ήταν τέτοια η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα, ώστε η «ερμηνευτική εγκύκλιος» της ΓΓΑ προς τις Ομοσπονδίες εστάλη στις 3/10/2018, μόλις 5 ημέρες πριν εκπνεύσει η παράταση. Μοιραία ο Υφυπουργός Αθλητισμού οδηγήθηκε σε νέα παράταση έως 31/12/2018, προβάλλοντας το σχετικό αίτημα της ΕΠΟ. Η κ. Καραμανλή τονίζει ότι ένας νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2017 ακυρώνεται στην πράξη, παραμένοντας ανεφάρμοστος τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018, ενώ τίποτα δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα εφαρμοστεί και στη συνέχεια. Τέλος η Βουλευτής Β’Αθηνών ρωτά τον κ. Βασιλειάδη:

- Ποιές Ομοσπονδίες μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την «κάρτα υγείας αθλητή» στο σύνολο των αθλητών της δύναμής τους;

- Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, προκειμένου να διευκολύνει το έργο των αθλητικών ομοσπονδιών

- Ποιος θα επωμιστεί τελικά το κόστος για την έκδοση της Κάρτας Υγείας, καθώς μέχρι σήμερα μετακυλίεται στους αθλητές και τις οικογένειές τους