Στο στόχαστρο των Τούρκων βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

καθώς ο λογαριασμός του στο Instagram κατακλύστηκε από απειλές και ύβρεις προς το πρόσωπό του. Η διαδικτυακή επίθεση έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τουριστική καμπάνια της γείτονος με τίτλο Turkagean, που «παντρεύει», όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, τη λέξη «Τουρκία» με το «Αιγαίο». Ο προσωπικός λογαριασμός του μέλους της κυβέρνησης κατακλύστηκε από σχόλια όπως Γράφουν μεταξύ άλλων: «Ελάτε γ#%@ ελληνικά σκυλιά. Εσείς το λέτε πόλεμο, εμείς το λέμε “γάμο”».

Παράλληλα ανάρτησαν και φωτογραφίες από την διακλαδική άσκηση Efes 2022 που πραγματοποίησε προ ημερών η Τουρκία και είχε ως σενάριο την απόβαση σε ακτές. Την τελική φάση της μάλιστα, είχε παρακολουθήσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και που μετά το πέρας της, προέβη για μία ακόμα φορά σε δηλώσεις κατά της χώρας μας.

Ο κ. Κικίλιας, απαντά μέσω Twitter στη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε, πως: «Δε σχολιάζω καν τις απειλές από ανώνυμα φερέφωνα ακραίων πολιτικών κύκλων. Τους αγνοώ όπως τους αγνοούν και οι χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία που επισκέπτονται ήδη τα νησιά μας. Πανέμορφα, φιλόξενα, ελληνικά νησιά».