Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις «ορφανές» ψήφους

του κόμματος Κασιδιάρη, ερωτηθείς αν οι συγκεκριμένες ψήφοι είναι «ευπρόσδεκτες» για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα που τους απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι ντροπή αυτό που είπε ο Τσίπρας. Είναι αίσχος. Να λέει 10 χρόνια μετά τη δολοφονία Παύλου Φύσσα, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να απευθύνεται στα ορφανά της Χρυσής Αυγής και να τους λέει παρασυρμένους. Δεν είμαστε στο 2010 ή στο 2012 όταν ίσως κάποιοι δεν ήξεραν. Τώρα τα έχουμε ζήσει, έχουν γίνει δολοφονίες. Είναι συνειδητοποιημένος ψηφοφόρος. Αυτός που έμεινε, αυτό το 2%, είναι φασίστας πατενταρισμένος. Ξέρει ότι μιλάμε για δολοφόνους. Και μόνο που τον άκουσα να το λέει, λέω αίσχος και ντροπή. Ψάχνει για ψηφαλάκια, αυτό που κάνει πάντα. Δεν τον ενδιαφέρει αν κάποιος είναι ναζί, δεν τον ενδιαφέρει.

Ερωτώμενος αν το ΚΚΕ πρόκειται να στηρίξει νομοθετικές ρυθμίσεις από την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «Μιλήσατε για στήριξη ή ανοχή σε μια κυβέρνηση. Σε αυτό λέμε όχι. Και το παραμικρό μέτρο που δίνει ανακούφιση θα το ψηφίσουμε και το ψηφίζουμε. Αυτό κάνουμε δεκαετίες. Η παραμικρή πρόταση που να είναι θετική, την ψηφίζουμε. Ή δεν την εμποδίζουμε να περάσει». Για τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επισήμανε: «Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται και ενισχύουν το ΚΚΕ, έρχονται στηρίζουν το ΚΚΕ, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Γιατί σήμερα η μοναδική αντιπολίτευση μπορεί να υπάρξει είναι το ΚΚΕ».

Τέλος για τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από την τοποθέτηση του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας «Ο καθένας μπορεί -ακόμα και κάποιος που όλοι τραγουδάμε τα τραγούδια του- να αλλάξει και πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει ζήτημα ούτε σχολιασμού. Δεν θέλω να το σχολιάσω. Είναι απαράδεκτη η συζήτηση που γίνεται».