Το Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος για τον ελληνικό λαό, τόνισε απόψε η Φώφη Γεννηματά, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης

στο Θησείο.

Ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευθούν το ΚΙΝΑΛ και επισήμανε πως τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί αντι-δεξιού αγώνα δεν πείθουν κανένα.

«Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το δίλημμα είναι ανάμεσα σε «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».

Εκτίμησε πως το ΚΙΝΑΛ είναι δύναμη που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχτεί να συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία απλώς για να εξασφαλιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Διεκδικούμε σταθερά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι το συμφέρον της χώρας», είπε.

Υπενθύμισε δε με νόημα πως όσοι ανησυχούν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική θα πρέπει να θυμούνται πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην νέα Βουλή απαιτεί τουλάχιστον 200 βουλευτές – δηλαδή θα χρειαστεί την στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

«Μην παραδίδεις την προοδευτική σου ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον όλων μας», είπε. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.